DVE GODINE OD TITULE: Gde nestadoše zlatni orlići?
Foto: Profimedia

Pre 24 meseca Srbija postala šampion Evrope u fudbalu

DVE GODINE OD TITULE: Gde nestadoše zlatni orlići?

Fudbal -
Sudbina Aleksandar Mitrović najviše uradio u prethodna 24 meseca, a većina reprezentativaca nestala s fudbalske mape

Pre tačno dve godine u istoriju srpskog fudbala upisali su se zlatni „Litvanci“, fudbaleri rođeni 1994. godine i nekoliko mlađih, koji su predvođeni selektorom Ljubinkom Drulovićem osvojili titulu na EP za U19 selekcije.Oni su pokazali put, ali bili i kičma ekipe koja je prošlog juna na Novom Zelandu došla do naslova najboljeg U20 tima na planeti. Ipak, nisu svi članovi šampionskog tima proteklih 730 dana koristili na najbolji način.Marko Pavlovski - Kapiten tima se posle osvojene titule odlučio za ponudu Portoa, gde je nastupajući za drugi tim sakupio ukupno 30 mečeva. Ovog leta je pojačao belgijski Muskron, a čelnici FS Makedonije još gaje nadu da bi mogao da zaigra u njihovom nacionalnom timu.

Petar Golubović - Sjajni desni bek preselio se u Romu, odakle je ekspresno poslat na pozajmicu prvo u Novaru, a zatim u redove četvrtoligaša Pistojezea. Ubuduće će igrati za Pizu i čekati novi poziv iz Rima.Dejan Meleg, Uroš Đurđević - Možda najveći gubitnik tranzicije iz omladinskog u profesionalni fudbal. Odlaskom u Ajaks nije uspeo da se izbori za minutažu. Đurđević se još nada boljim danima u Viteseu.Andrija Luković - Igra za drugi tim PSV Ajndhovena. Neki će reći da se srpski talenat lako proćerda na drugoligaškim terenima u zemlji „lala“, a prava istina će se pokazati u budućnosti.

Najbolji u Evropi i na svetuČETVORICA „ORLIĆA“ SA DVA ZLATASrbija je u dve godine postala šampion Evrope i sveta, a četvorica fudbalera imala su tu čast i privilegiju da se oba puta nađu na pobedničkom postolju. Tu je golman Predrag Rajković, a zatim slede Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović i Miloš Veljković. Oni su činili okosnicu tima na oba velika takmičenja.

U komšilukuDRULOVIĆ U MAKEDONIJIPredvodnik zlatne generacije „orlića“ iz Litvanije Ljubinko Drulović dobio je kratko priliku da bude vršilac dužnosti selektora seniorske reprezentacije Srbije, ali mu nije pružena šansa da ekipu vodi na zvaničnim mečevima. Nedavno je dobio posao u Fudbalskom savezu Makedonije, gde sedi na klupi najjače selekcije ove zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track