TAVAMBA POSLE DERBIJA: Bog mi pomogao da postignem gol
Foto: Dado Đilas

Reakcija aktera

TAVAMBA POSLE DERBIJA: Bog mi pomogao da postignem gol

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 3:1 (1:0) kao gosti na stadionu "Rajko Mitić" u 154. "večitom derbiju", odigranom u okviru 31. kola Superlige.

Crno-beli su stigli crveno-bele na vrhu tabele, sada imaju po 40 bodova i u preostalih šest kola vodiće veliku borbu za titulu.

U slučaju da superligašku sezonu završe sa istim brojem bodova, Zvezda će odbraniti titulu, jer je bila bolja u regularnom delu prvenstva (30 kola), što se gleda kao osnovni parametar.

(VIDEO) OVO MU SE NIKAD NIJE DESILO: Tavamba rešio derbi, pa sa GROBARIMA SLAVIO do jutra

Jedan od junaka Partizana Leandro Tavamba, koji je golom u 68. minutu prelomio susret.Tavamba je u januaru stigao u Humsku, pa mu je ovo prvi gol u "večitim" derbijima.

"Čini mi se da se dopadam navijačima. Nastaviću da radim naporno da bi im pružao zadovoljstvo. Imao sam majicu "Božje vreme", jer sam hrišćanin, a ovo su teška vremena za hrišćane. Ta poruka mi je pomogla da postignem gol", rekao je Tavamba.

Golman Partizana Filip Kljajić istakao se sjajnom odbranom posle šuta Ričmonda Boaćija glavom.

"To mi je posao. Ima još dosta da se igra. Iako smo pobedili ništa nije gotovo. Imamo utakmice sa dve-tri ekipe koje se bore za Evropu, pa neće biti lako. Verujem u titulu, 28 mečeva bez poraza mora biti dobar razlog da verujemo u to. Da ne verujemo ne bismo bili ovde", rekao je Kljajić.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali je istakao da njegov tim mora da ostane "čvrsto na zemlji", jer i dalje zavisi samo od sebe.

"Prvo čestitam Partizanu na pobedi. Mislim da su u prvom poluvremenu bili bolji. Imali su ozbiljnije šanse, iako mi nismo odigrali tako loše. U drugom poluvremenu smo dali gol na vreme. Činilo mi se da možemo da pobedimo, jer smo kontrolisali utakmicu do gola. Posle njihovog drugog gola je bilo teže", rekao je Luković."Mislim da je bila zanimljiva utakmica, borbena. Za razliku od prethodnih derbija, imalo je i šta da se vidi"dodao je on.Partizan je pobedio 3:1 i tako se izjednačio sa Zvezdom po broju bodova, ali su crveno-beli i dalje prvi."I dalje smo prvi i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini...Nama je definitivno najbitnije da ostanemo mirne glave, jer i dalje smo prvi i pitamo se oko svega. Ovaj poraz je bolan, da se ne lažemo, ali sve je to deo fudbala", rekao je Luković.On je kazao da je posle izjednačenja imao utisak da Zvezda može da pobedi i da je kontrolisala meč, ali da se sve promenilo posle gola. Novinari su primetili da crveno-beli ponavljaju greške."Greške se posebno vide na derbiju, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika. Možda grešimo i u drugim utakmicama, ali se tu i ne vidi jer naš kvalitet dodje do izražaja", rekao je Luković.On je ponovio da tim mora da ostane miran."Najvažnije je da ostanemo čvrsto na zemlji i da izvučemo pouke iz ove utakmice. Igra se na tri dana, možda je i dobro što se igra tako često, jer moramo da se koncentrišemo na sledeće utakmice. Ovo su najbitnije utakmice u našem fudbalu. Nikad nije prijatno kad se izgubi, ali dobro je što zavisimo od nas samih. Moramo da budemo jaki i da dobijemo sve utakmice do kraja", rekao je Luković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track