(VIDEO) PORODIČAN ČOVEK: Mesi otkrio nepoznate detalje o tome kako se priprema za utakmice
Foto: Reuters

Vizuelan tip

(VIDEO) PORODIČAN ČOVEK: Mesi otkrio nepoznate detalje o tome kako se priprema za utakmice

Fudbal -
Nisam jedan od onih igrača koji pre utakmice urla i viče. Nastojim da ostanem smiren, sam sa svojim mislima, rekao je Argentinac

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Lionel Mesi otkrio je neke detalje iz svog života za španske medije. Između ostalog napadač Barselone govorio je o tome kako se priprema za utakmice i kako se relaksira nakon njih.

"Pripreme započinjem kao i ostatak ekipe. Posle završene utakmice diskutujemo o tome šta je bilo dobro i šta bi mogli da popravimo. Igramo puno utakmica u kratkom vremenskom periodu pa je bitno da uvek gledamo prema napred, a ne unazad", objasnio je Mesi.

Argentinac je dodao da mu u pripremi pomaže vizualizacija.

"Nisam jedan od onih igrača koji pre utakmice urla i viče. Nastojim da ostanem smiren, sam sa svojim mislima i da razmišljam o tome šta me očekuje na utakmici. Volim da zamišlljam situacije na terenu, kao na primer protivničke bekove i da predvidimi kako bi oni mogli da reaguju. Naravno u mojim mislima to uvek ispadne savršeno".

Najbolji strelac Barselone otkrio je i kako se opušta po završetku utakmice.

"Posle utakmica odlazim kući kako bih proveo što više vremena sa svojom porodicom. Ne bavim se ostalim sportovima, ali volim da ig gledam na TV-u. Takođe, volim da odigram plejstejšn sa svojim saigračima iz Barselone i Argentine, ali ne mogu reći da sam najbolji", završio je Mesi.

Mesi je nedavno na utakmici protiv Valensije proslavio redak jubilej. Postigao je 400. gol u dresu Barselone.

http://www.youtube.com/watch?v=4hw1v7i8Kl8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track