PEKOVIĆ I BERIĆ PODRŽALI BOŽIĆA: Verujemo da smo na dobrom putu
Foto: Beta

Tajfun pada u Beogradu

PEKOVIĆ I BERIĆ PODRŽALI BOŽIĆA: Verujemo da smo na dobrom putu

Košarka -
Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da njegova ekipa mora da se izbori sa pritiskom, a da dobri momenti na utakmicama daju veru da je tim na dobrom putu

"Pozicija na tabeli nas obavezuje da nam je svaka utakmica najvažnija. Moraćemo da se izborimo sa pritiskom i odigramo agresivno i preskočimo tešku prepreku koja je pred nama. Svi dobri momenti, koji postoje, daju veru da smo na dobrom putu. Pritisak se podrazumeva u Partizanu, ali je pojačan činjenicom da smo poslednji na tabeli. Ali, sa time moramo da se izborimo", rekao je Božić.Partizan će u petak dočekati Tajfun u 11. kolu Jadranske lige. Crno-beli su poslednji na tabeli sa skorom 3/7, dok naredni protivnik ima pobedu više."Opšte je poznata situacija u klubu, kada su se promene izdešavale, koliko je realno vremena da se ekipa okupi, a kod nas je to bilo mnogo kasno. Ekipa je kompletirana u hodu, što još nije završeno. Zbog svega toga je, između ostalog, i rezultat ovakav. Verujem da će se ovaj rad vremenom isplatiti i da će se preokrenuti situacija jer mnogo utakmica smo izgubili jednim košem", kazao je Božić.Božić je istakao da je dolaskom Džamara Vilsona završeno sa dovođenjem pojačanja.

On je naveo da mu znači podrška koju je dobio od predsednika kluba Nikole Pekovića i potpredsednika Miroslava Berića.

"Svesni smo koliko je teška situacija u Partizanu i koliko je teško za kratko vreme praviti rezultate. Postoji plan i strategija i uz napore verujemo da će se to vremenom isplatiti", dodao je trener crno-belih.Prema njegovim rečima, Mihajlo Andrić će zbog povrede stopala morati da miruje i potom postepeno uvodi u trening, dok Edo Murić polako počinje da radi sa ekipom i u završnoj fazi je oporavka od povrede ramena.Kada je reč o ekipi Tajfuna, Božić je rekao da maksimalno poštuje aktuelnog šampiona Slovenije, koji je "kao i svi" iznad njegove ekipe na tabeli.

Košarkaš Partizana Andrija Milutinović pozvao je navijače da nastave da podržavaju njegovu ekipu."Tajfun će biti veoma motivisan, ali i mi imamo motivaciju. Želimo da reagujemo posle poraza u Zadru i nastavimo sa dobrim igrama kod kuće. Porazi na jednu loptu nam daju dodatnu motivaciju da još jače treniramo i na utakmicama ispravljamo stvari", rekao je Milutinović.

Utakmica će početi sutra u 17.00 u hali Pionir. Crno-beli su morali da se odluče za taj termin jer će ženska reprezentacija Srbije kasnije istog dana trenirati u toj dvorani, sutradan igrati utakmicu, dok je u nedelju koncert muzičke grupe "Vajtsnejk".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja