DEVETA MEDALJA ZA SRBIJU: Odbojkašice osvojile srebro na Evropskom festivalu mladih
Foto: OKS

Turska slavila u finalu

DEVETA MEDALJA ZA SRBIJU: Odbojkašice osvojile srebro na Evropskom festivalu mladih

Ostali sportovi -
To je ukupno deveta medalja za Srbiju na takmičenju mladih sportista u prestonici Gruzije, od čega su dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane

TBILISI - Ženska odbojkaška selekcija Srbije osvojila je srebrnu medalju na letnjem Evropskom festivalu mladih (EYOF) u Tbilisiju pošto je danas u finalu izgubila od selekcije Turske sa 3:2 u setovima (25:22, 25:11, 24:26, 19:25, 15:8).

Zlatna odličja osvojili su atletičar Elzan Bibić (3.000 metara) i džudistkinja Jovana Obradović (do 63 kilograma), srebrna Bibić (1.500 metara), odbojkašice i atletičarka Tamara Mićević (3.000 i 1.500 metara), a bronze džudistkinja Nadežda Petrović (do 48 kg), plivač Aleksa Bobar (100 m slobodno) i atletičarka Katarina Sekuilić (400m).

Svečanom ceremonijom u olimpijskom selu u Tbilisiju danas je zatvoren 13. letnji Evropski olimpijski festival mladih, a zastavu Srbije nosio je atletičar Elzan Bibić, najuspešniji srpski sportista na tom takmičenju. Bibić je na EYOF-u osvojio dve medalje, zlatnu na 3.000 i srebrnu na 1.500 metara.

Potpredsednik Evropskih olimpijskih komiteta Janez Kocijančić odao je priznanje domaćinu na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu tokom festivala.

"„Hvala vam što se učnili da ovaj EYOF bude događaj koji ćemo pamtiti godinama. Dragi sportisti, ovaj EYOF je početak vaših olimpijskih karijera. Cenite ovo iskustvo i iskoristite ga kao odskočnu dasku za još veće uspehe u budućnosti. Vi ste velike nade i budućnost vaših zemalja", rekao je Kocijančić.

Srbija je u konačnom plasmanu po broju osvojenih medalja zauzela 17. mesto sa ukupno devet odličja - dva zlata, četiri srebra i tri bronze.

Domaćin narednog EYOF-a biće mađarski grad Đer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track