(FOTO) PRVI ULAZE U OLIMPIJSKO SELO: Veslačka reprezentacija otputovala u Rio
Foto: OKS

Spremni za Igre

(FOTO) PRVI ULAZE U OLIMPIJSKO SELO: Veslačka reprezentacija otputovala u Rio

Rio 2016 -

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom odlaska srpskih veslača za Brazil. Biće to prvi sportisti Srbije koji će ući u Olimpijsko selo.

Srbiju će u veslanju predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik i dubl skul koji čine Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

Miloš Vasić je istakao da je na pripremama obavljen odličan posao i da je forma na najvišem nivou.

„Spremno dočekujemo trke i takmičenje. Dobro smo trenirali cele godine, završne pripreme su obavljene kako treba. Za sedam dana imamo prvu trku i priliku da se pokažemo u najboljem svetlu", kazao je Vasić.

foto: OKS
foto: OKS

Marko Marjanović je optimista pred odlazak u Rio.

„Dugačak period priprema, koji je započet odmah posle Olimpijskih igara u Londonu, je iza nas. Sve je prošlo u najboljem redu, sjajna atmosfera je u timu i sa jednom dozom optimizma putujemo u Rio i nadamo se najboljim rezultatima“, kaže Marjanović.

foto: OKS
foto: OKS

Četvorogodišnje pripreme za Igre su završene, dobro su obavljene prema rečima Nebojše Ilića, člana selektorske komisije, pored kojeg je u stručnom štabu i Aleksandar Ivković.

„Uradili smo do sada sve što smo mogli, pripremili smo se dobro i siguran sam da će kao i uvek do sada veslači dati sve od sebe, a trke će pokazati koliko će to biti dovoljno za visok plasman. Obe posade imaju velike ambicije, dvojac bez kormilara je prošle godine osvojio medalju u istoj konkurenciji, a dubl skul se takmičio sa najbržim posadama na svetu ove godine“, rekao je Ilić.

foto: OKS
foto: OKS

Veslački program na Olimpijskim igrama trajaće od 6. do 13. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track