BEKER ĆE SARAĐIVATI SA ANDREOM PETKOVIĆ: Đokovićev trener u stručnom štabu Nemice srpskog porekla
Foto: Instagram

Nova uloga

BEKER ĆE SARAĐIVATI SA ANDREOM PETKOVIĆ: Đokovićev trener u stručnom štabu Nemice srpskog porekla

Tenis -
Petkovićeva je trenutno 16. na listi najboljih teniserki i želi u narednom periodu veliki skok na VTA turu. Iz tog razloga pozvala je i sunarodnicu Štefi Graf da joj pomogne

Trener Novak Đokovića, Boris Beker u narednom periodu obavljaće još jednu ulogu. Proslavljeni nemački teniser biće deo stručnog štaba zemljakinje srpskog porekla Andree Petković. Beker će raditi kao spoljni konsultant, što neće promeniti njegov poslovni odnos sa trenutno najboljim teniserom na svetu.

"Ko može bolje da vas savetuje od Borisa? On je višestruki gren slem šampion i već mi je dao vredne savete u vezi sa mentalnim pristupom igri. Kada Boris govori o tenisu, morate da ostavite sve drugo po strani i pažljivo slušate", rekla je Andrea Petković.

Boris Beker i Novak Đoković, Foto: AP
Boris Beker i Novak Đoković, Foto: AP

Prvi razgovor o saradnji desio se tokom Rolan Garosa. Pošto je ispala već u trećem kolu od Italijanke Sare Erani, Petkovićeva je tužna sedela u restoranu namenjenom za igrače, kada je naišao Beker. Počeli su razgovor o tenisu koji je kasnije nastavljen putem imejla, kada su i utvrđeni detalji o saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja