ČIJE JE JAJE JAČE Milan Stanković: Spreman sam na borbu s klincima!

Stanković sa Pinkovim zvezdicama odmerio snage u lupanju jaja

ČIJE JE JAJE JAČE Milan Stanković: Spreman sam na borbu s klincima!

Stars -
Volim da se nadmećem u tucanju jajima s decom u naselju. Ceo život sam bio analitičan, tako da sam uvek i jaja spremao za takmičenja, a zubima procenjujem jačinu
1 / 5

Iako hrabro gazi ka četvrtoj deceniji, Milan Stanković se kao dete raduje Vaskrsu, prazniku koji provodi u rodnom Obrenovcu, sa majkom Milenom i sestrom Nastasijom.Pevač ističe da poštuje tradiciju i običaje kada proslavlja važne praznike kao što je Uskrs. Ove godine deo praznične atmosfere podelio je sa Pinkovim zvezdicama, koje su ga izazvale na borbu u tucanju jajima: Anastasijom Rilak, Anđelijom Milenković, Ivonom Rambosek i Matejom Vukašinovićem. Milan je pokazao da je veliki borac i kada je vaskršnje takmičenje u pitanju, ali i da ne voli da gubi.U intervjuu za Kurir Stanković otkriva kome bi od kolega iz žirija „Zvezdica“ želeo da razbije jaje.- Voleo bih da pobedim Gocu Tržan zato što je ona pravi fajter. Želeo bih da joj dokažem da sam jači od nje. S druge strane, ne bih imao ništa protiv da me pobedi Jelena Tomašević. Ona je onako fina i osećam da bi spremila neko jače jaje.

Po čemu pamtiš uskršnje praznike u detinjstvu?- Detinjstvo je za mene bio lep i bezbrižan period. Ja sam bakino mezimče, a i danas sam dete u duši. Za ovako velike praznike smo se okupljali u porodičnoj kući, gde su nam u goste dolazili rođaci i prijatelji. Dvorište nam je bilo prepuno pilića, zeka, kuca i maca, sa kojima smo se sestra i ja igrali.Kako danas slaviš Hristovo vaskrsenje?- U mom domu euforija počinje na Veliki petak. Poslednjih godina odlazim u Obrenovac kod majke i sestre i sa njima proslavljam ovaj praznik. Siguran sam da će me iznenaditi poklonom. Majka me je razmazila tako što mi je kupovala garderobu, što se i danas vidi na meni. Jedne godine mi je kupila pantalone u svim bojama.Koliko jaja obično polupaš?- Zanimljivo mi je da se nadmećem sa klincima u naselju u tucanju jajima. Ceo život sam bio analitičan, tako da sam uvek i jaja spremao za takmičenja, a zubima procenjujem njihovu jačinu. Inače, tog dana jedem više nego obično i zaista se brinem za svoju žučnu kesu.Jesi li tradicionalista?- Bez obzira na to što odstupam od svih klišea, stvari koje se tiču porodice i velikih praznika kod mene su ostale tradicionalne i staromodne. Ne prihvatam moderne trendove jer ne treba od ovako značajnog praznika praviti brend i igrarije. Uskrs treba da se slavi u porodičnom okruženju i sa decom.

Mateja VukašinovićSIMPATIJI ĆU DATI ČOKOLADNO JAJEZbog čega voliš Uskrs?- Zato što obožavam da se kuckam sa jajima. Uživam da eksperimentišem, pa obavezno nekom od drugara uvalim i živo jaje.Da li svojoj simpatiji pripremaš neko iznenađenje?- To je baš škakljivo pitanje. Svi mi imamo simpatiju, ali nisam razmišljao da joj poklonim jaje. Ako to budem uradio, napraviću da bude posebno ili ću joj kupiti čokoladno jaje.

Ivona RambosekTATA I JA NAJBOLJE FARBAMO JAJAKo u tvojoj porodici sprema jaja na Veliki petak?- Ja sa svojim tatom. Nas dvoje smo uigran tim. Prvo dobro skuvamo jaja, obojimo ih, a zatim na red stupaju mama i sestra, koje ih dekorišu po njihovom ukusu. Svi u porodici imaju posebna zaduženja.Na šta tebe asocira Uskrs?- Na piliće, zeke, pastelne boje i veliku radost. To je praznik za decu, a odraslima je drago kada mi taj dan uživamo u svemu što su oni spremili za nas.

Anastasija RilakKUCAM SE SA DRUGARIMA PO NASELJUKako izgleda Uskrs u tvom domu?- Tako što ujutru u naš dom dolaze baka i deka. Tada se porodično lupaju jaja. Mama spremi ručak i taj dan izgleda veoma lepo. Obavezno mi dođu drugarice. Ako je lepo vreme, onda se prošetamo po naselju. Tamo se kucam sa drugarima i obavezno provalim ako neko od njih ima drveno jaje.Kome bi od članova žirija poklonila jaje?- Svima bih poklonila po jedno. I ne samo njima već i svim učesnicima. Verujem kada bi se svi okupili da bi to bilo baš veselo i prava fešta.

Anđelija MilenkovićSPREMAM GOZBU ZAJEDNO SA MAMOMPomažeš li mami u spremanju ovako značajnog praznika?- Trudim se da joj pomognem pri sređivanju kuće, spremanju ručka i dekorišem korpu sa jajima.Koje su tvoje uskršnje želje?- Trudim da svoje želje pretvaram u stvarnost. Pored zdravlja i sreće, želim da postanem kvalitetan pevač i da uvek imam mnogo prijatelja oko sebe. U „Pinkovim zvezdicama“ sam upoznala mnogo drugara sa kojima ću se uvek družiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track