(FOTO) DEČJI DANI NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije 28. maja
Foto: Sveta Srbija

Sveta Srbija proslavila krsnu slavu i osveštala prostorije

(FOTO) DEČJI DANI NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije 28. maja

Beograd -

Ovaj događaj je zbog jedinstvenosti svog koncepta i dosadašnjeg uspeha od Grada Beograda dobio status ”manifestacije od posebnog značaja za prestonicu Srbije”

U predvečerje svoje krsne slave, Svetog Vasilija Ostroškog, krovna organizacija Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja”, okupila je u svojoj novootvorenoj kancelariji u Nemanjinoj 40, trenere i najbolju decu sportiste koji su deo njenog projekta PSD ”Sveta Srbija”, kako bi molitveno i saborno obeležili veliki praznik.

Ovom prilikom, osveštane su i prostorije Udruženja.

S blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, osvećenjem kancelarije, rezanjem slavskog kolača i prelivanjem žita, načalstvovao je vikarni episkop toplički Arsenije uz sasluženje sveštenika Vaznesenjske crkve oca Dragana Radovanovića.

Kao uzdarje za molitveno zastupništvo vladici Arseniju u ime preko 500 svojih vršnjaka koji treniraju košarku, fudbal i odbojku u Svetoj Srbiji, ikonu Svetog Andreja Prvozvanog, uz reču zahvalnosti predao je mali košarkaš Andrej.

Episkop Arsenije je poželeo da Sveta Srbija u godinama ispred nas i dalje vredno radi na razvoju svog koncepta sportskog razvoja i ličnosnog uzrastanja, odnosno harmoničnog vaspitanja svojih malenih sportista kroz savremenu trenažnu metodologiju koju primenjuje u svom radu i istovremenom stremljenju ka Jevanđelskim principima u njihovom svakodnevnom životu - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije.

Takođe, vladika je pohvalio centralnu sportsku manifestaciju udruženja ”Sportsko Sabranje Svete Srbije” koja je u prethodne tri godine okupila preko 70.000 dece, rekavši da očekuje da njen ovogodišnji nastavak 28. maja (po četvrti put) na Adi Ciganliji bude još veličanstveniji i sadržajniji od prethodnih.

Ovaj događaj je, podsetim, zbog jedinstvenosti svog koncepta i dosadašnjeg uspeha od Grada Beograda dobio status ”manifestacije od posebnog značaja za prestonicu Srbije”.

500 DECE U ČETIRI SPORTSKE SEKCIJE

Pravoslavno sprtsko društvo (PSD) “Sveta Srbija“ je projekat Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja” (PSUSS) koje je je osnovano s blagoslovom patrijarha Irineja.

Društvo trenutno broji oko pet stotina dece, koja besplatno treniraju košarku, odbojku, fudbal i planinarenje.

Kroz pomenute sekcije sa decom radi četrnaest trenera, među kojima su svi svršeni nastavnici fizičke kulture, dok je jedan trener i nastavnik veronauke i fizičkog vaspitanja.

U svom radu PSD ”Sveta Srbija” je podržana i od resornog Ministarstva za omladinu i sport Vlade Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track