DS POSLE DVE DECENIJE IZGUBILA VRAČAR: Naprednjak Milan Nedeljković novi predsednik opštine
Foto: Kurir/Milica Jeremić

Izabrana nova vlast

DS POSLE DVE DECENIJE IZGUBILA VRAČAR: Naprednjak Milan Nedeljković novi predsednik opštine

Beograd -

BEOGRAD - Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Milan Nedeljković (SNS) izabran je večeras za novog predsednika opštine Vračar, a za njegovog zamenika Radmila Sarić (SPS).Za njega je glasalo 23 od ukupno 45 odbornika.

Vlast na Vračaru čine SNS, SPS, LDP i DSS, a DS je posle više od dve decenije izgubila vlast u toj opštini. Nedeljković je uoči glasanja kazao da će njegova vrata biti otvorena za sve građane Vračara, istakavši da je ta opština zajednička kuća koju će zajedno nastaviti da grade.

"Za mene je ovo velika čast, posao ću obavljati u skladu sa zakonom i u interesu građana Vračara. Moja vrata će uvek biti otvorena, jer želim snažno učešće građana u vlasti", rekao je Nedeljković.

On je poručio da će ući u svaki ulaz, da će slušati ljude i rešavati njihove probleme, jer, kako je kazao, predsednik opštine ne treba da sedi u kancelariji.Što se najstarijih tiče, imaće i organizovane aktivnosti, najavio je on.Posebno je naglasio da ga ne interesuju međupartijske razlike već saradnja.

Lista "Vračar Slobodno" pozvala je Nedeljkovića da povuče svoju kandidaturu jer, kako su naveli, to nije volja građana Vračara.Branimir Kuzmanović se kritički osvrnuo na njegov izbor, dodavši da će se jednog dana ispitati krivično delo, trgovina uticajem, aludirajući na situaciju u kojoj su pojedini odbornici sa te liste podržali predloge SNS.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Inače, tokom sednice šaopšteno je da će novu odborničku grupu u SO Vračar činiti Mihailo Grupković (LDP), Marko Mandić, bivši član Levice Srbije i Mirjana Mitrović (SDPS).Reagujući na kritike upućene većini, odbornik SNS Nikola Selaković predložio je "kritičarima" da se manu frustracija i priča o ostavljenoj devojci, podsetivši ih da su sami birali svoje odbornike.On je poručio Nedeljkoviću da će imati podršku svih nivoa vlasti, beogradske i republičke.

Šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić kazao je da o Nedeljkoviću dovoljno govori biografija, a da SNS i koalicioni partneri imaju tim za Vračar. "Upotrebiću slogan jedne odborničke grupe Dosta je bilo - dosta je bilo da na čelu Vračara bude neko bez fakulteta. Što se tiče podrške Nedeljkovića, iza njega stoji većina. Lista govori da SNS ima odlične kadrove, profesore, vrhunske sportiste, to je garancija da mi imamo tim koji će da radi za sve građane Vračara", rekao je Mrdić.

Tokom sednice, za zamenika predsednika skupštine opštine Vračar izabran je Slobodan Rebić (PUPS), Svetlana Raosavljević Gvozdenov za zamenika sekretara (SPS), a izabrano je i devetočlano opštinsko veće.U opštinskom veću nalaze se Dejan Ribać, Rajko Tanasijević, Biljana Luković, Jovan Hadži Đokić, Dušan Kovačević, Mirjana Mitrović, Dragi Lukić, Nataša Mijatović i Rajko Mitić.

SDS: Vračar prodat

Vračar je prodat i otet, a prodali su ga oni kojima su privilegije vlasti iznad interesa građana i izborne volje, saopštila je Socijaledemokratska stranka (SDS) i istakla da su građani na izborima dali poverenje listi ”Vračar slobodno”, ali je danas izabran predsednik opštine Vračar iz Srpske napredne stranke glasovima preletača.Vračar je dobio predsednika opštine iz SNS glasovima preletača, koji su do mandata došli obmanjujući Vračarce da će se boriti da Vračar ostane van domašaja SNS i bastion demokratije.Nakon održanih izbora naša lista ”Vračar slobodno” je potpisala sporazum sa pokretom ”Dosta je bilo” i taj sporazum je bio garant da će biti ispoštovana volja građana opštine Vračar.Međutim, u skladu sa načinom vladanja SNS, koji nije samo Biro za zapošljavanje, već i Biro za otimanje mandata, ucenama, pretnjama i obmanama brutalno je prekrojena izborna volja građana Vračara.

DS: Oteto-prokleto

Opštinski odbor DS Vračar saopštio je večeras da formiranje većine, kako kažu, otimanjem odbornika koji su izabrani na listi „Vračar Slobodno“ predstavlja kršenje izborne volje građana Vračara.Kako se navodi u saopštenju, Demokratska stranka od juna 2014. godine ukazuje da SNS kupuje i ucenjuje odbornike u opštini Vračar i da je to krivično delo „trgovina uticajem“."Nakon završetka poslednjih izbora koji su održani 24. aprila skoro svakom odborniku sa naše liste data je 'primamljiva ponuda' ako pristane na krivično delo 'trgovina uticajem', navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DS.

Koalicija "Vračar Slobodno" će tražiti da Mihailo Grupković (LDP) i Marko Mandić podnesu ostavke jer su obmanuli građane Vračara onog trenutka kad su pristali na kupovinu od strane SNS, navedeno je u saopštenju.Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Milan Nedeljković (SNS) izabran je večeras za novog predsednika opštine Vračar, a za njegovog zamenika Radmila Sarić (SPS).Vlast na Vračaru čine SNS, SPS, LDP i DŠ, a DS je posle više od dve decenije izgubila vlast u toj opštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track