SAVEZ ANTIFAŠISTA VOJVODINE PODRŽAVA RADNIKE FIJATA: Na delu je oprobana taktika nehumanog kapitaliste i države
Foto: Fonet/Petar Mladenović

puna solidarnost

SAVEZ ANTIFAŠISTA VOJVODINE PODRŽAVA RADNIKE FIJATA: Na delu je oprobana taktika nehumanog kapitaliste i države

Društvo -

NOVI SAD - Savez antifašista Vojvodine pružio je podršku fabričkim radnicima koji štrajkuju i istakao da naše političke elite već decenijama zanemaruju njihov život i trude se da njihov tihi bes preusmere na razne adrese - druge nacije, druge konfesije, kulture i poglede na svet.

foto: FoNet/Petar Mladenović

U pitanju je oprobana taktika nehumanog kapitaliste i njegove države-saveznika, čiji je cilj da se uperi prstom u druge kao krivce za naš socijalni nemir, koristeći moćne medije kao sredstvo obmane, kako bi se zamaglila svest radnika o stvarnom uzroku naših problema, navodi se u saopštenju. Savez antifašista ističe da današnja Srbija nije zemlja "kapitalizma sa ljudskim likom", u kojoj se vodi računa o kvalitetu života radnika i zaposlenog.

Kako se ocenjuje, Srbija je zemlja korupcije u kojoj institucije postoje samo formalno, kako bi zamaskirale otvorenu pohlepu manjine, a u takvom društvu razara se radnička solidarnost sa svih mogućih instanci, kako rečima tako i delima.

U ubeđenju da nas je nehumanost društvenog i ekonomskog sistema načinila više nejednakima nego što jesmo, u ubeđenju da je antifašista onaj koji razume probleme drugog čoveka, Savez antifašista Vojvodine iskazuje punu solidarnost sa radnicima i izražava spremnost da im pruži svaku izvodljivu vrstu pomoći.

foto: FoNet/Petar Mladenović

DUŠKO RADOSAVLJEVIĆ: Brnabić izjavom da radnici Fijata imaju visoke plate hoće da razori solidarnost

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević optužio je danas premijerku Srbije Anu Brnabić da je izjavom da radnici Fijata imaju visoke plate i da bi se za povećanje njihovih plata moralo uzeti od drugih radnika pokušala da razori radničku solidarnost.

"Niti je 40.000 dinara dovoljno za stanovanje, prehranu, obrazovanje i brojne druge životne potrebe, niti se novac mora uzimati od jednih da bi se dao drugima. Iskrenom borbom protiv korupcije državna kasa bila bi znatno punija", navodi se u saopštenju.

Savez je izrazio solidarnost sa svim radnicima koji štrajkuju u Srbiji i optužio političke elite da se decenijama trude da "tihi bes" radnika preusmere na druge nacije, druge konfesije i druge kulture.

U saopštenju se ocenjuje da današnja Srbija nije zemlja "kapitalizma sa ljudskim likom", u kojoj se vodi računa o kvalitetu života radnika, vež zemlja korupcije i "burazerskog kapitalizma", u kojoj insistutucije postoje samo formalno.

(Kurir.rs/FoNet/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track