ŠEŠELJ PREKINUO ĆUTANJE: Moji mi rade o glavi! Ščepali bi odmah moju ostavku
Foto: Tanjug

Šef radikala prvi put o izbornom debaklu

ŠEŠELJ PREKINUO ĆUTANJE: Moji mi rade o glavi! Ščepali bi odmah moju ostavku

Politika -

Ranije sam u sličnim situacijama nudio i podnosio ostavku, ali mi je sad malo opasno, bojim se najbližih saradnika

Lider radikala Vojislav Šešelj je, četiri dana posle debakla na predsedničkim izborima, priznao da je nezadovoljan rezultatom, ali se nije povukao s čela SRS, jer bi to, kako kaže, sada neki od njegovih najbližih saradnika jedva dočekali.

On, medutim, ne iskljucuje mogucnost povlacenja kad se u SRS izanaliziraju izbori, na kojima je, kako sumnja, bilo krade i kupovine radikalskih funkcionera i kontrolora, što ce ispitati i preduzeti mere.- Ne povlacim se s cela stranke. Ne bi stranka propala ako se povucem, ali nije se pojavio nijedan jedini zahtev za mojom ostavkom. Doduše, ja sam ranije u slicnim situacijama nudio i podnosio ostavku, ali mi je sad malo opasno, bojim se da medu mojim najbližim saradnicima ima onih koji bi jedva docekali, šcepali tu ostavku i ne bi mi dali da je povucem. E, zato je ne podnosim. Ali otvorenu raspravu u stranci vodimo, sve cemo stvari izneti na tapet, niko nece biti pošteden u raspravi - kazao je on i dodao da SRS nije zadovoljan izbornim rezultatima i da proucavaju zašto je došlo do „ovolikog podbacaja“.- Bilo je krade na izborima. Ispitivacemo naše kontrolore i funkcionere odgovorne za to u centralnoj Srbiji. Ima mesta gde smo imali 12 odsto na parlamentarnim izborima, a sad jedan, što je nemoguce. Na putu smo da istražimo da li je bilo pokušaja i kupovine kontrolora, cak i stranackih funkcionera.Upitan iskljucuje li mogucnost da posle analize podnese ostavku, Šešelj je kazao:- Ništa ne iskljucujem, sledi sednica Centralne otadžbinske uprave i ako bude trebalo, i vanredni kongres.Na primedbe da je malo jaci od supruge Jadranke, koja je bila predsednicki kandidat 2012, uzvratio je:- U vrhu SRS pojavila se ideja da se moja supruga ubuduce bavi politikom i bude predsednik stranke, a da ja sedim kod kuce i perem, kuvam, peglam.Šešelj kaže i da nece da cestita pobedu Aleksandru Vucicu „zbog neravnopravne borbe u kampanji“:- Ono što je presudilo da se Vucic i ja ne pojavimo u drugom krugu jeste cinjenica da je poslednjeg dana kampanje doveo mamu i tatu da ga hvale u studio televizije s nacionalnom frekvencijom. A ja sam siroce bez oca i majke, mene nema ko da hvali.

Hiljadu evra zbog BelogŠtedim pare krijuci od ženeŠešelj je obecao da ce isplatiti 1.000 evra onom ko nade njegovu izjavu da svako ko osvoji manje glasova od Ljubiše Preletacevica Belog treba da ode s politicke scene.

- Nemam više, i to jedva uspevam da uštedim, toliko mogu da sakrijem od žene.

ŠOKŠešelj podržava protesteŠešelj je rekao da SRS nije organizator protesta „Protiv diktature“, ali da im se ne suprotstavlja, te da vecinu zahteva podržava.- SRS je saglasan da treba smeniti neke clanove RIK, ali ne sve. Podržavamo i smenu kompletnog REM, ali ga dopunjavamo zahtevom da se vrati sistem državne televizije s višestranackim UO i kontrolnim telom, koje bi kontrolisalo elektronske medije - rekao je on i podržao smenu rukovodstva RTS i RTV i predsednice Skupštine Maje Gojkovic, kao i da se revidira biracki spisak.

ŠEŠELJ PODNOSI OSTAVKU? Radikale prepušta mlađim snagama!

Ne propustite

DANAS U KURIRU DODATAK MOJA PENZIJA: U razgovoru sa Žikom Šarenicom

U ovom broju poklon dodatka Moja penzija pročitajte ekskluzivni intervju sa poznatim voditeljem i autorom emisije „Žikina šarenica“, Živoradom Žikom Nikolićem.

Saznajte kako provodi svoje prve penzionerske dane i zašto kaže da se ne oseća kao penzioner.

Pored ove, donosimo vam zanimljive priče kao što je recept za vitalnost u sedamdesetoj godini, koji otkriva poznata superbaka Danica Vlahović, ili kako jezik može da otkrije bolest.

Ne propustite dodatak Moja penzija sa dosta korisnih informacija i lepih poklona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track