icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Otkrivamo

SLUŽBE RASKRINKALE ALBANSKOG PREMIJERA: Edi Rama naoružava Albance sa Kosova

Politika 20.04.2017. 00:24h

Zvanična Tirana već mesecima unazad tajno dotura veće količine oružja na Kosovo, a isporuke idu potpuno slobodno jer je granica ka Albaniji otvorena

Albanija, po nalogu premijera Edija Rame, naoružava Albance s Kosova! Istovremeno, na severu Kosova primećen je veći broj ekstremnih Albanaca iz Makedonije, saznaje Kurir u bezbednosno-obaveštajnim krugovima.

 

POTPIRUJE VATRU: Edi Rama usred Prištine proglasio veliku Albaniju

Naš izvor otkriva da su ih na eventualne nemire i eskalaciju sukoba upravo upozorile službe iz regiona.
- Od njih smo dobili informacije da zvanična Tirana već mesecima unazad tajno dotura sve veće količine oružja na Kosovo i da te isporuke idu potpuno slobodno, pošto je granica ka Albaniji, posle povlačenja naših snaga, otvorena. U pitanju je oružje za gerilski način ratovanja, dakle terorizam, a sve u sklopu njihovog projekta velike Albanije. Reč je o protivoklopnim sredstvima, kao što su protivoklopne rakete, snajperi većeg dometa, mahom nemački, protivpešadijske i protivtenkovske mine, koje lako mogu da se upakuju u kamione, uređaji za noćno osmatranje, savremena sredstva veze i komunikacije... - priča izvor i dodaje.
- A nekoliko sedmica unazad primećeno je sve veće prisustvo najekstremnijih Albanaca iz Tetova i okoline, koji su već učestvovali u akcijama protiv makedonskih snaga bezbednosti. Dakle, reč je o vrlo sinhronizovanoj i dobro planiranoj akciji. Inače, naše službe imaju informaciju da se predstavnici Albanaca iz Tetovske doline, sa Kosova i iz Crne Gore u Tirani redovno sastaju. Neformalno, to je tim formiran za realizaciju projekta velike Albanije.

 

NOĆNA MORA: Ramine pretenzije na deo Srbije pitanje za Evropu

 

Da zvanična Tirana ne krije da želi ponovno aktuelizovanje projekta velike Albanije, govori i najnovija provokacija Rame, koji je zapretio da, ako perspektiva za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova.

 

SOROŠ VLADA ALBANIJOM: Kontroliše Ramu i jača narko-kartele

 

Bivši načelnik VBA Momir Stojanović ubeđen je da se iza svega krije opasan scenario destabilizacije.
- Bojim se da će inscenirati neki fizički nasrtaj na albansku decu ili policiju kako bi Srbi bili okrivljeni, a onda će da ulete sa ROSU i više se nikada neće povući. Plašim se da se ne ponove Markale, Račak... - dodaje Stojanović.

Tači kao Rama
ALBANCI U JEDNOJ DRŽAVI

Ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, „svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu“, tvrdi kosovski predsednik Hašim Tači u izjavi za radio Slobodna Evropa. Ponovivši Raminu izjavu, Tači je naveo da „EU trenutno u odnosu sa Kosovom i zapadnim Balkanom nema nikakvu viziju za integraciju ili proširenje“.

 

DESTABILIZACIJA KOSOVA - TRI FRONTA

izručenje Ramuša Haradinaja 
sabotaža nastavka pregovora Beograda i Prištine 
početak rada Suda za ratne zločine OVK

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta Vučić kaže o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova ?

 


Svetlana Vojinović

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...