TAMARA TRIPIĆ: Preti masovni odlazak prosvetara!
Foto: Marina Lopičić

potpredsednica ds

TAMARA TRIPIĆ: Preti masovni odlazak prosvetara!

Politika -

Demokratska stranka upozorila je danas da će prosvetni radnici, ukoliko ne dodje do ozbiljnog zaokreta u obrazovnoj politici i odnosu prema njima, sledeći početi masovno da odlaze iz zemlje, putem kolega iz zdravstva.

Potpredsednica DS Tamara Tripić je u saopštenju oštro kritikovala vlast zbog "razorenog sistema obrazovanja".

"Pretnje otkazima upućene prosvetnim radnicima nisu način na koji se brine o njima, a samim tim i o budućnosti naše dece", navela je ona.

Dodala je i da "jedino u Srbiji vlast ne zanima što nam djaci sede u pretrpanim odeljenjima iako imamo dovoljno nastavnog kadra".

"Nakon zdravstvenih radnika, prosvetari su sledeći koji će krenuti masovno da napuštaju našu zemlju, a u tom trenutku ostaće nesagledive posledice", izjavila je Tripić.

Dodala je da "kvalitetno obrazovanje odvaja uspešne od neuspešnih nacija" a da će, kako je navela, odnos prema mladima i njihovoj budućnosti odrediće i šanse Srbije da udje u porodicu savremenih evropskih zemalja.

Potpredsednica DS je naglasila da "prvi školski dan u Beogradu započinjemo sa razrovanim ulicama i razorenim sistemom obrazovanja".

Ocenila je i da su roditelji, prethodne dane proveli "u jednoj sumornoj atmosferi" zabrinuti za mnogobroje troškove koje, kako je navela iziskuje besplatno obrazovanje u Srbiji, ali i za školski sistem u kome će se obrazovati naša deca.

"Srbija je po svim parametrima daleko na začelju regiona... dok vlast u Srbiji ukida besplatne udžbenike, u Hrvatskoj se uvode besplatni zdravi obroci za decu", navela je ona.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track