PRISLUŠKIVAN: Dulić je pao zbog Darka Šarića!

Počela borba protiv visoke korupcije - hapšenje Olivera Dulića

PRISLUŠKIVAN: Dulić je pao zbog Darka Šarića!

Politika -
Slovenačka obaveštajna služba prisluškivala bivšeg ministra Olivera Dulića zbog posla sa Tomažičem, čiji je kum uhapšen zbog saradnje sa pljevaljskim narko-bosom

BEOGRAD - Orao pao.Slovenačka obaveštajna agencija - SOVA, ali i još nekoliko službi iz Evrope, prisluškivale su nekadašnjeg ministra za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Olivera Dulića zbog biznisa sa Rastom Tomažičem, vlasnikom firme „Nuba“, a koji je već izvesno vreme bio pod prismotrom, saznaje Kurir!SOVA ga obrađivalaNaime, Tomažič je u vreme kada je gradio zgrade u Kopru u Sloveniji upao u interesnu sferu slovenačkih obaveštajaca. Obrada je u početku bila na nižem nivou, ali je intenzivirana kada je Tomažičev kum i poslovni partner uhapšen kao saradnik grupe Darka Šarića. SOVA je od tada počela da „obrađuje“ sve ljude koji su sa Tomažičem imali kontakt, između ostalog i ministra Dulića.Prema navodima izvora našeg lista, Dulić i slovenački tajkun prvi put su se sastali na Hvaru 2009. godine i već tada je postignut strateški dogovor.- Na tom sastanku bili su Dulić, Tomažič, njegov advokat i V. A. (ime poznato redakciji), a dogovor je odmah postignut - posao od nacionalnog značaja Dulić je poverio firmi koja je imala jednog zaposlenog i početni kapital od 3.000 evra - kaže naš izvor i dodaje:- Posle Hvara, sastali su se još tri puta - u Kopru, Portorožu i Ljubljani.Inače, Dulić je već imao bliski susret sa slovenačkim obaveštajcima kada ga je policija, po obaveštenju SOVA, zaustavila na granici Slovenije i Hrvatske i u krovu automobila, u tapacirungu, pronašla 200.000-300.000 evra, o čemu je Kurir pisao.Spasao ga vrh države- On je izvadio diplomatski pasoš i rekao da je ministar iz Srbije i da zovu svoje nadređene. Posle nekoliko poziva Dulić je pušten, sa sve parama, jer je stvar zataškana na najvišem međudržavnom državnom nivou - kaže naš izvor i dodaje da o celom ovom slučaju postoji samo najobičniji zapisnik operativaca sa granice.Priču o zloupotrebi službenog položaja prilikom sklapanja posla između ministarstva i „Nube“ o postavljanju optičkih kablova na državnim putevima prvi je pokrenuo lider NS Velimir Ilić, kao i sajt Pištaljka. Tada se Dulić uznemirio da će sve izaći na videlo, pa je, da bi se oprao, pokušao da dobije saglasnost Ministarstva infrastrukture i Ministarstva telekomunikacija. To mu nije uspelo. Međutim, Vlada je donela odluku da se u ceo proces uključe „Pošta Srbije“ i „Železnice Srbije“. Tako su ova javna preduzeća bila u poslu, ali samo fiktivno, jer je sav novac odlazio „Nubi“ - ona je držala monopol i svi operateri koji su došli kasnije koristili su njene kablove.Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti nekadašnjeg ministra za zloupotrebu službenog položaja jer je slovenskoj firmi „Nuba invest“ bez tendera dodelio posao vredan nekoliko miliona evra.

Darko Šarić
Darko Šarić

Rasto Tomažič, Slovenački biznismen, odavno pod merama sove
Rasto Tomažič, Slovenački biznismen, odavno pod merama sove

Reagovanja Srpskih političara

Velimir Ilić, NS: Istrajni u borbi

Dajemo punu podršku borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i naporima prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u suzbijanju ovog zla koje razara naše društvo. Nedopustive su insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada Srbije sprovodi politički obračun s političkim neistomišljenicima.

Aleksandar Vulin, PS: Svi uz Vučića

Vladajuća koalicija jasno je opredeljena u borbi protiv korupcije i kriminala i u tome će pružiti svu neophodnu pomoć potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću. Ove vlade ne bi bilo da nije borbe protiv korupcije, a borbe protiv korupcije ne bi bilo da nije Aleksandra Vučića da je vodi.

Boris Tadić, DS: Atmosfera linča

Demokratska stranka ne štiti nikoga ko je kriv, zahteva od svih institucija da rade svoj posao, ali ne dozvoljava da se stvara atmosfera linča u kojoj se krivci za eventualne zloupotrebe kriju, a vrlo često napadaju nedužni ljudi bez ikakvog dokaza. Neka sudovi i tužilaštva rade svoj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track