DENIS KIF: Ne postoji ništa skriveno u poglavlju 35
Foto: Fonet

Pregovori sa EU

DENIS KIF: Ne postoji ništa skriveno u poglavlju 35

Politika -
BEOGRAD - Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif izjavio je danas da nema ničeg skrivenog u pregovaračkom poglavlju 35, koje se odnosi na Kosovo, kao i da sve članice Evropske unije, uključujući njegovu zemlju i Evropsku komisiju, rade na istom cilju - uspešnom okončanju pregovora za članstvo u EU.

Kif je za Večernje novosti rekao da svima predstoji mnogo posla, ali i da se ceni napredak Srbije koji je do sada postignut.

"Sada je trenutak da kažemo - čestitamo, postigli smao nešta zajedno, to nas ohrabruje da je moguće postoći još više", rekao je on.

Ambasador je dodao i da je svestan toga da proces zahteva težak rad, ali da je video napredak i da očekuje da ga bude i dalje.

Prema njegovim rečima, u procesu priedruživanja svi imaju odgovornost, dijalog Prištine i Beograda se odvija pod posredstvom EU i svi traba da ugraju ulogu koju su preuzeli.

Ambasador Kif se osvrnuo i na odnose Srbije i Velike Britanije za koje kaže da su veoma dobri.

"Naše zemlje imaju odnose koji sežu mnogo godina unazad, oko nekih tema imamo različita gledišta. Važno je da razgovaramo o pitanjima oko kojih se ne slažemo. Suština je da zajedno radimo na integraciji Stbije u EU", zaključio je Kif.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track