Dragan Nikolić (SNS): Bombe na Srbiju bile su humanitarne?!
Foto: Medija Centar RS

Ko nas sve predstavlja u parlamentu

Dragan Nikolić (SNS): Bombe na Srbiju bile su humanitarne?!

Politika -
Poslanik rekao u Skupštini da je akcija NATO „Milosrdni anđeo“, u kojoj je poginulo 2.500-3.500 ljudi, bila humanitarnog karaktera u odnosu na rekonstrukciju pravosuđa

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stanke Dragan Nikolić rekao je juče u Skupštini Srbije da je akcija NATO „Milosrdni anđeo“ 1999. godine bila „stvarno humanitarnog karaktera“ u odnosu na rekonstrukciju (verovatno je mislio na reformu) pravosuđa! Tako je, po ovom poslaniku najbrojnije stranke u parlamentu, reforma pravosuđa strašnija od bombardovanja Srbije u kojem je 2.500-3.500 ljudi, uključujući decu, izgubilo život!Oštre reakcije- Ja bih čak rekao i da je ona intervencija „Milosrdni anđeo“ bila stvarno humanitarnog karaktera u odnosu na rekonstrukciju pravosuđa urađenu 2010. godine pod patronatom neke ministarke koja je sada u ovom parlamentu i narodni je poslanik - rekao je Nikolić i dodao da je tada više od 900 sudija i tužilaca koji su bili najvredniji u svojoj profesiji ostalo bez posla.Zbog toga je Janko Veselinović, zamenik šefa poslaničke grupe SDS, zatražio od Maje Gojković, predsednice parlamenta, koja nije reagovala na ove Nikolićeve reči, da poslanika iz SNS udalji iz sale.- U ime Socijaldemokratske stranke, tražim da se Nikoliću izrekne opomena udaljenjem iz sale i da se Maja Gojković izvini poslanicima - kazao je Veselinović i dodao da je ova Nikolićeva rečenica uvreda za sve poslanike, građane i porodice stradalih.Gojkovićeva nije čulaI dok je Maja Gojković, predsednica Skupštine, kazala da tokom rasprave nije čula da je poslanik SNS to rekao, ali da će pogledati stenogram, Nikolić se pravdao da je to rekao u žaru objašnjavanja.U želji da se „opere“, Nikolić se dodatno zakopao. Naime, rekao je da nije imao nikakvu zlu nameru i da je želeo da kaže da je akcija „Milosrdni anđeo“ donela manje štete Srbiji nego reforma pravosuđa 2010. godine!- Žao mi je što neko ovo koristi u dnevnopolitičke svrhe - dodao je Nikolić.Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, brže-bolje je pokušao da „izvadi“ svog kolegu, pa je rekao da Nikolićeva izjava nije bila iz zle namere, te naveo da je SNS iskazao poštovanje prema svim dešavanjima 1999. godine.

Majka stradalog SRAM TE BILO, IZGUBILA SAM SINA!Žanka Stojanović, majka stradalog radnika RTS Nebojše Stojanovića, kaže da Nikolić više ne treba da uđe u Skupštinu i pita se kako ga nije sramota!- Koliko majki koje su izgubile decu u bombardovanju je to slušalo? Kako ga nije sramota? Za njega je sigurno bila humana jer nije izgubio sina, brata... Za mene nije bila humana - kaže Stojanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track