PRETNJE VUČIĆU NA FEJSBUKU: Istraga pokrenuta i u Austriji, Kerkez pozvan na razgovor
Foto: Beta

PRETNJE VUČIĆU NA FEJSBUKU: Istraga pokrenuta i u Austriji, Kerkez pozvan na razgovor

Politika -
Pretnje upućene šefu srpske vlade postavljene su na profilu "Goran Vlade Kerkez" čiji je vlasnik navodno nastanjen u Salcburgu. On se sa tog profila danas i oglasio napisavši da ga je policija pozvala na razgovor sutra ujutru u 8 sati

BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je danas da je pokrenulo istragu povodom pretnji smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću napisane na Fejsbuku.Pretnje upućene šefu srpske vlade postavljene su na profilu "Goran Vlade Kerkez" čiji je vlasnik navodno nastanjen u Salcburgu. Ministarstvo je potvrdilo da je u toku istraga u ovom slučaju i da se još uvek ne može reći da li je Austrija stvarno zemlja "porekla" postavljenih pretnji.

Istovremeno, na pomenutom Fejsbuk profilu oglasio se i Goran Vlade Kerkez koji je napisao da ga je policija kontaktirala i pozvala da se sutra ujutru u 8 sati javi na razgovor.

SPO: Ne smeju se ignorisati, a ni potcenjivati pretnje Vučiću

Srpski pokret obnove saopštio je danas da se ne smeju ignorisati a ni potcenivati pretnje smrću upućene premijeru Aleksandru Vučiću.

SPO navodi i da je "mnogo tragičnih primera koji dokazuju da reči - kuršumi podstiču i najavlju zločine" i da je zato neophodno da osuda verbalnog terorizma bude masovna, javna i odlučna. "Javne pretnje smrću premijeru poklapaju se sa plimom antievroskih strasti u Srbiji i agresivnom ofanzivom svih koji u pogoršanju odnosa Rusije i Zapda vide priliku da Srbiju vrate u tragične devdesete godine minulog stoleća", dodaje u saopštenju ta stranka.

Takozvana organizacija Crna ruka objavila je na svom Fejsbuk profilu da organizuje "javni lov" na Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen 17. marta. A ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je počela istraga o pretnjama ubistvom upućenim Vučiću.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track