STEFANOVIĆ O ULASKU POLICIJE U PROSTORIJE DS: Unutrašnja kontrola ispitaće sve činjenice
Foto: MUP

Dešavanja u Kragujevcu

STEFANOVIĆ O ULASKU POLICIJE U PROSTORIJE DS: Unutrašnja kontrola ispitaće sve činjenice

Politika -
Ministar policije Nebojša Stefanović oglasio se povodom navoda predsednika DS Bojana pajtića da je policija ulazila u prostorije DS u Kragujevcu i naglasio da će ceo slučaj ispitati Sektor unutrašnje kontrole

BEOGRAD - Uputiću odmah Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u Kragujevac, kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti vezane za ulazak policijskih službenika u prostorije DS u tom gradu, izjavio je za Kurir ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Naime danas je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kritikovao je dolazak policije u njihove stranačke prostorije u Kragujevcu i raspitivanje o organizovanom odlasku u Beograd, na navodni protest protiv vlasti.

Pajtić je upozorio na konferenciji novinare u tom gradu, "da se ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije demokrata".

"To nećemo tolerisati i umećemo da odgovorimo na takvo ponašanje", rekao je Pajtić.

On je dodao da policija nema šta da traži u prostorijima DS i da ne treba da se raspituje da li će demokrate učestvovati u protestu protiv vlade za koji, kako je rekao, nije ni čula niti je znala da se dešava.

Predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović rekao je da su dvojica uniformisanih pripadnika policije jutros došla u prostorije stranke. Naglašavajući da su policajci želeli da utvrde da li DS organizuje odlazak građana u Beograd, Obradović je rekao da misli da je povod za dolazak policije današnja aktivnost demokrata u Kragujevcu i prisustvo Pajtića.

( E.K. /Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track