VUJOŠEVIĆ JE LUDAK: Uličarske metode naišle na osudu!
Foto: Fonet

Javnost zgrožena davljenjem, Ivanović optužuje

VUJOŠEVIĆ JE LUDAK: Uličarske metode naišle na osudu!

Košarka -
Da jedan trener odgurne igrača, a drugi da ga hvata za gušu, to se nikad kod nas nije dešavalo, kaže Ranko Žeravica

Scena u kojoj trener Duško Vujošević hvata za vrat najboljeg košarkaša Partizana NIS Bogdana Bogdanovića šokirala je javnost.

Iako je to bio pokušaj da se Bogdan spreči da uđe u sukob s arbitrima, uličarske metode vaspitavanja mladog igrača koje je primenio strateg crno-belih nemaju opravdanja. Mnoge poznate ličnosti osudile su Vujoševićev gest.Još više kažnjavatiNajdalje je otišao voditelj Ivan Ivanović, koji je na svom Tviter nalogu napisao:- Gledam konferenciju. Vujošević je potpuno lud čovek. Zašto ste uhvatili Bogdanovića za vrat? Ja sa svojim igračima imam roditeljski odnos...Odmereniji u oceni nemilih scena bio je trener Ranko Žeravica, koji je rekao da liga treba još rigoroznije da kažnjava aktere ovakvih incidenata.

Za gušu... Vujošević davi Bogdanovića
Za gušu... Vujošević davi Bogdanovića

- To je zaista neverovatno. Da jedan trener odgurne igrača, a drugi da ga hvata za gušu, to se nikad kod nas nije dešavalo. Bilo je neverovatno uzbudljivih utakmica, ali nikad s takvim scenama. Greška je i u tome što liga ne kažnjava drastičnije aktere incidenata umesto što se bavi oblačenjem trenera - smatra Žeravica.To je Duletova porukaPsiholog Aleksandra Janković kaže da je Vujošević izabrao potpuno pogrešan model smirivanja igrača, a na konstataciju da je posle incidenta rekao da se prema igračima ponaša kao otac, odgovorila je:- Ne daj bože da mi takav čovek bude otac. Postoji milion načina da smirite nekog, a on je izabrao baš hvatanje za vrat. To je zapravo njegova poruka koja glasi: Ako se ne smiriš, udaviću te. Radi se modelu agresivnog ponašanja, koji Vujošević primenjuje veoma dugo i koji je praktično postao normalan. Potpuno pogrešan pristup - objašnjava Aleksandra Janković.Iz Partizana su nam rekli da Vujošević i Bogdanović više neće komentarisati incident.

Naša sramotaCELA EVROPA BRUJI O INCIDENTUUmesto da strani mediji prenose neki od dobrih poteza košarkaša Partizana NIS i FMP, veliki broj specijalizovanih košarkaških sajtova širom Evrope objavio je video iz Hale sportova. Španski Sportando je uz video stavio naslov „Gurović gurnuo Daloa, Vujošević stavio ruke na Bogdanovićev vrat“, uz konstataciju da je „trener crno-belih poludeo“. Grčki Basketblog poredi Vujoševića s Bobijem Najtom, koji je takođe hvatao Nila Rida za vrat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track