EKSKLUZIVNO: MAĐARI VOZE PUNIM GASOM Reporter Kurira na tjuning šouu u Budimpešti!
Foto: Aleksandar Becic

Motor festival

EKSKLUZIVNO: MAĐARI VOZE PUNIM GASOM Reporter Kurira na tjuning šouu u Budimpešti!

Auto -
Stotine vozila i hiljade konjskih snaga ostavili bez daha sve posetioce festivala na Sajmu Hungekspo
1 / 16 Foto: Aleksandar Becic

Zahvaljujući Auto-tjuning klubu iz Beograda, Kurir se i ove godine vratio na staru adresu, budimpeštanski sajam Hungekspo, gde se tradicionalno održava međunarodni Auto-moto i tjuning šou (AMTS). Ovaj vrhunski spektakl, jedan od najvećih te vrste u Evropi, garantuje nezaboravne trenutke i predstavlja „must visit“ za ljubitelje točkaša.Odmah po dolasku „pozdravio“ nas je jedan „monster trak“, američko čudovište s ogromnim točkovima, urađeno na bazi „Fordovog“ pikapa. A onda je usledio praznik za oči i uši, hale u kojima je bilo na stotine tjuniranih i fabričkih automobila, old i jang tajmera, terenaca, venova, motocikala...

Našli smo se oči u oči s „pontijakom fajerbrd“, modifikovanim za „drag rejs“, odnosno trke ekstremnog ubrzanja. Nastavili su da se ređaju fantastični dorađeni primerci gotovo svih najvećih proizvođača automobila.

Izdvajamo dragster „peglicu“, „nisan GT-R“, impresivni „dodž čelindžer SRT8“ i „lamborgini galjardo“, „našminkan“ u tjunerskoj kući „Suhorovski dizajn“, „brabus G klasu“, monstruozni pikap „ford F650“, kao i ekskluzivni američki supersportski dvosed „fektori fajv GTM“, automobil koji iz mesta do stotke ubrzava za tri sekunde i koji je na testu Kar end drajver 2007. godine zasenio tadašnje top-modele „Ferarija“, „Poršea“ i „Lamborginija“.

Videli smo i sjajne klasike, kao što su „porše 359“, „plimut superbrd“, „ševrolet ševel SS 396“, BMW 635 CSi, „ford tanderbrd“ i mnoge druge.

Prateći programDRIFT, AKROBACIJE, FRISTAJLPosetioci su i ove godine bili svedoci majstorija vozača, koji su briljirali u drift trkama, gimkani, akrobatskim vožnjama motocikala (stant rajding) i fristajl motokros egzibicijama. Svoje umeće prikazali su i tjuning majstori, koji su uživo dorađivali „ford mustang“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track