NA STRUJU: Predstavljen pasat GTE!
Foto: Folksvagen

Porodični auto u plag-in verziji

NA STRUJU: Predstavljen pasat GTE!

Auto -
Štedljiv model sa oznakom GTE troši manje od dva litra na pređenih 100 km, tvrdi fabrika
1 / 3 Foto: Folksvagen

Čak 50 kilometara na struju može da pređe novi „folksvagen pasat GTR“, novi plag-in hibrid, čija je prodaja počela u Nemačkoj. Posle „golfa GTE“, nemački „Folksvagen“ naveo je da će serijski praviti i porodičnu limuzinu s pogonom na struju i benzin.Reč je, naime, o prvom plag-in hibridu u klasi velikoserijskih porodičnih automobila iz ove fabrike.

Hibridni sistem raspolaže sa čak 218 konjskih snaga! Hibridni sistem je sastavljen od 1,4 litarskog turbo-benzinskog motora sa čak 150 KS, koji radi u saradnji sa električnim motorom. „Pasat GTE“ je tako postao jedan od najekonomičnijih automobila na planeti u klasi, tvrde Nemci, i to uprkos velikoj snazi. Procenjuju da će trošiti samo 1,6 litara benzina na pređenih 100 kilometara, što je optimistički rezultat, ali do tada ćemo sačekati prve testove. Maksimalna brzina od 225 km/h je veoma respektabilna.

„Pasat GTE“ samo na struju može da pređe do 50 kilometara! To je više nego dovoljno u gradskim uslovima, jer je veoma malo vozača koji prelaze više kilometara tokom dana. Pored toga, u brojnim gradovima u Evropskoj uniji na raspolaganju su parkinzi namenjeni električnim automobilima, sa ugrađenim punjačima za struju. Ne treba zaboraviti da vozači ovakvih automobila ne plaćaju ulaz u gradska jezgra u većini gradova.„Pasat GTE“ u sedan verziji već može da se kupi u Nemačkoj po ceni od 44.250 evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track