PREDSTAVLJAMO: Pininfarina Ferari Serđo

Omaž magu dizajna

PREDSTAVLJAMO: Pininfarina Ferari Serđo

Auto -
Ekskluzivni dvosed, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji, obeležava i 60 godina saradnje „Ferarija“ sa „Pininfarinom“

Čuveni italijanski proizvođač sportskih automobila „Ferari“ nedavno je predstavio specijalni model „serđo“, koji predstavlja posvetu legendarnom dizajneru Serđu Pininfarini, koji je preminuo 2012. godine.Ekskluzivni dvosed, koji će biti proizveden u samo šest primeraka, obeležava i 60 godina saradnje „Ferarija“ sa studijom Pininfarina. Očekivano, „serđo“ je unapred rasprodat, a prvi primerak je našao kupca u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Ferari serđo“ je baziran na modelu „458 spajder“, ali je manje agresivan i izveden je u polukabriolet „targa“ stilu. Model krase poznata crvena boja i upečatljivi tamnosivi delovi na karoseriji, poput prednjeg spojlera, poklopaca prtljažnika i motora, kao i pragova na koje se nastavljaju masivni umeci koji seku bočne strane.

Izdvajamo i originalna prednja svetla spojena lajsnom, kao i moćni zadnji deo, na kom dominiraju veliki difuzor i izduvne cevi.Unutrašnjost je urađena u tipičnom „Ferarijevom“ sportskom stilu. Sedišta su presvučena kožom i alkantarom, dok su volan, komandna tabla i još neki delovi kabine obogaćeni dodacima od karbonskih vlakana.

„Serđa“ pokreće vrhunski V8 atmosferski motor preuzet iz top-modela „458 specijale“. Ima 4,5 litara, iz kojih je izvučeno 605 KS i 540 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi tri sekunde.

Serđo PininfarinaLEGENDASerđo Pininfarina (1926 - 2012) bio je italijanski dizajner automobila koji je stekao svetsku slavu. Dubok trag ostavio je u „Ferariju“, u kom je učestvovao u izradi kultnih modela poput „410 superamerika“, „dino 206“, F40, „testarosa“, „dajtona spajder“, „enco“... Osim toga, ostaće upamćen i po modelima „fijat 124 sport spajder“, „fijat dino spajder“, „bentli azur“, „pežo 504“ kabriolet...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track