DA LI JE DEDA MRAZ KOMUNISTA U DUŠI? Evo 13 činjenica koje bi to mogle da potvrde!
Foto: Printscreen

Verovali ili ne

DA LI JE DEDA MRAZ KOMUNISTA U DUŠI? Evo 13 činjenica koje bi to mogle da potvrde!

Ludi svet -
Neki su se pomalo duhovito i ironično poigrali sa Deda Mrazom pa su ga proglasili čak i za komunistu u duši

Jedina možda dilema koja danas postoji u vezi sa Deda Mrazom je da li on zaista postoji. Neko veruje a neko ne. Deca su ta koja veruju i na njega gledaju kao deku sa velikom bradom koji im donosi poklone.

Neki su se pomalo duhovito i ironično poigrali sa Deda Mrazom pa su ga proglasili čak i za komunistu u duši. Evo njihovih dokaza.

1. On vrši preraspodelu imovine.2. Svako prema svojim mogućnostima (vilenjaci), svakome prema njihovim potrebama (deca)3. Nosi crveno sve vreme.

Foto: AP
Foto: AP

4. On teži da uništi svu privatnu imovinu, ulazeći nepozvan u domove ljudi, predstavljajući produženu ruku države.5. Nadgleda visoko-centralizovanu masovnu proizvodnju igračaka.6. Investira u transportnu infrastrukturu (sanke) kako bi poboljšao distribuciju robe narodu.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

7. Njegov projekat ne bi bio moguć bez masovnog nadzora stanovništva - lista ko je a ko nije bio dobar.8. Pesme (novogodišnje pesme) u slavu lidera (Deda Mraza) čuju se čitavom zemljom.9. Svi domovi i javna mesta okićeni su Deda Mrazovim slikama kako bi projektovao njegov autoritet među stanovništvom.10. Ima veliku bradu. (Baš kao Marks)11. Ima pomalo netrpeljiv odnos sa crkvom.12. Upravlja fabrikom, baš kao i Engels.13. Dobit koju ostvare vilenjaci kroz svoj rad, on ne prisvaja za lično već koristi za opšte bogaćenje svih.

(Buzzfeed)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track