(FOTO) NEBESKI DVORAC: Tajkun potrošio 600 miliona $ da sredi boing 747
Foto: Printskrin

Ovo je lukuz

(FOTO) NEBESKI DVORAC: Tajkun potrošio 600 miliona $ da sredi boing 747

Ludi svet -
Celi putnički avion, koji prima stotine putnika, za bogatog tajkuna pretvoren je u luksuzni dom sa spavaćim sobama, dnevnim boravcima i velikim restoranom

Boing 747 može da preveze do 600 ljudi, ali ovaj je posebno osmišljen za samo jednu osobu, nepoznatog, ali moćnog i bogatog tajkuna. Celi putnički avion pretvoren je u luksuznu kuću sa spavaćim sobama, dnevnim boravcima i velikim restoranom.

Procenjuje se da je sve to koštalo 600 miliona dolara (4,2 milijarde kuna). Pretpostavlja se da će vlasnik aviona primati i goste s obzirom na to da je izgradio ogroman restoran gde svi mogu da uživaju u svežim obrocima, a ako požele da požele li odspavati, na raspolaganju im je osam udobnih ležaja.

Prerade na avionu trajale su tri godine, a budući vlasnik na raspolaganju će imati ogromnu spavaću sobu, dok je na gornjoj palubi još osam ležajeva. Uz trpezariji za 14 osoba, u avionu je i velika prostorija za poslovne sastanke, a gosti takođe neće biti uskraćeni za luksuz. Tako će i njihove sobe imati uredski prostor za sastanke.

I dok boing 747-8 inače može da prevoze 450 putnika, ovako modifikovan namenjen je za vlasnika i njegove sgoste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track