KO JE NAJBOLJI ŠEF PO HOROSKOPU: Škorpija i Devica lako preveslaju radnika, a Rakovi su omiljeni
Foto: Profimedija

Astrologija na poslu

KO JE NAJBOLJI ŠEF PO HOROSKOPU: Škorpija i Devica lako preveslaju radnika, a Rakovi su omiljeni

Ludi svet -
Ribe kao šefovi imaju problema s raspodelom novca, Bik se doživljava kao vrlo strog šef koji jasno ističe svoju nadređenu ulogu, ali on to ne radi iz snobizma, već zato što zaista veruje u hijerarhiju

Proverite kakvi su u ulozi šefa svi horoskopski znakovi.

OvanOvan ima crtu vođe u sebi i lako predstavlja autoritet. Vrlina mu je dinamičnost, elan i kreativnost, ali problem često predstavlja njegova tvrdoglavost, promene raspoloženja i razdražljivost. Pripadnici ovog znaka u svojim zahtevima su vrlo jasni, a iako podstiču zaposlene da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama ih mogu poniziti i povrediti. Za one koji su im slični su odlični šefovi, ali nešto povučenijim radnicima oni su noćna mora.

BikBik se doživljava kao vrlo strog šef koji jasno ističe svoju nadređenu ulogu, ali on to ne radi iz snobizma, već zato što zaista veruje u hijerarhiju. Prezire neradnik, ali ceniće "mangupe" na poslu koji se znaju zezati, sve dok oni imaju dobre ideje i obavljaju ono za što su plaćeni. Vrline su im stabilnost, predvidljiva očekivanja i briga za radnike, a mane nefleksibilnost i uverenje kako oni sve znaju najbolje.

BlizanciPripadnici ovog znaka su kao šefovi jako loše organizovani, premda vrlo sposobni. Oni zapravo ne vole svoju ulogu vođe jer im se ne sviđa činjenica da imaju toliku odgovornost. S radnicima će često uspostaviti bliske odnose i pozivati ih na piće nakon posla, ali one koji im se ne svide na prvu, lako mogu zlostavljati pasivnom agresijom. Vrlina im je što vole dinamiku, cene nove ideje i uvek su spremni na razgovor, a mane rastresenost, nervoza i površnost.

RakKao šef, pripadnik ovog znaka često je omiljeni u svom radnom kolektivu, što je poprilično neobično za nadređenog. Oni ne vole konflikte i sve se trude da reše na miran način, a ponekad će i zbog toga odraditi posao radnika, što bi oni mogli da i iskoriste. Žele da budu prijatelji s radnicima, pa i da slušaju njihove probleme. Vrlina im je što su jednostavni i miroljubivi, a mana što su naivni i lako upadaju u zavrzlame.

LavLav od samog početka zaposlenja teži šefovskoj poziciji, a na tom se putu služi raznim lukavstvima poput zbližavanja s ljudima za koje zna da će mu koristiti i sličnim taktikama. Kao šefovi se trude da budu pravedni i da se bore za svoje radnike, koje će pomno birati i nemilosrdno obučavati. Cene trud i marljivost, ali postaju zli ako se osećaju ugroženo - prezentovaće tuđe ideje kao svoje da bi dobili zasluge. Mana im je želja za moć, a vrlina pronicljivost i borba za radnika.

DevicaDevice su kao šefovi usmereni i trude se da se ne unose previše emocija u stav prema zaposlenicima. Mogu biti s radnikom u dobrim odnosima, ali to ne znači da se neće okomiti, na njega ako ne napravi posao kako su zamislili. Iskreni su do mere da su netaktični, a pod stalnim su osećajem da ih njihova okolina trača. Vrlina im je predanost radu i praktičnost, a mana nesimpatičnost i nedostatak empatije.

VagaKao šefovima, Vagama je jako stalo do toga da ih njihovi zaposleni kao i nadređeni vole, a više vremena provode izgrađujući svoj imidž nego rešavajući probleme. Trude se biti korektni i pravedni, i to im većinu vremena uspeva - sve dok ih ne izludi radnik koji ne shvaća što mu žele reći i tada mogu poludeti na njega. Posao shvaćaju lično i često rade od kuće, a to očekuju i od zaposlenika. Vrline su im harizmatičnost i simpatičnost, a mana to što su često naporni.

Škorpija

Škorpija je kao šef najčešće ozbiljan, nastupa dominantno premda se trudi da izgleda prijateljski prema zaposlenom. Postavljaju veoma visoke standarde i očekuju da ih se bez poteškoća ispune, mada ni sami ne shvaćaju obim posla koji zadaju. Muljanje kod njih ne prolazi, a teško se opuštaju s zaposlenicima čak i kad posao prođe. Nagrađuju zaposlene jako retko. Vrlina im je što su dobronamerni, a mana nerealnost, perfekcionizam i grubost.

StrelacPripadnici ovog znaka su samopouzdani individualci koji uživaju u poziciji da ih drugi slušaju. Ipak, njihov cilj nije lična moć, već uspeh kolektiva. Kako nisu timski igrači, puno će puta preuzimati sve na sebe, a problem se javlja jer ne slušaju svoje zaposlenike. Najveća mana leži u tome što su u svojim zahtevima često nejasni, odnosno očekuju da zaposlenici sami znaju što se od njih traži. Vrline su im intuitivnost, neustrašivost i brzina.

JaracZbog svoje dominantne prirode, Jarac je kao rođen za poziciju šefa. Vole red, rad i disciplinu i uživaju u obučavanju svojih zaposlenika. Nemaju straha od gubitka pozicije jer su uvereni kako su nezamenjivi, što je čak i moguće zbog njihove radoholičarske prirode. Vrlina im je to što su sposobni izvući najbolje iz drugih i izbori se za bolje plate za sve, a mana tvrdoglavost, neoseljivost i uverenje kako sve znaju najbolje sami.

VodolijaVodolije nisu rođene za šefove jer zbog svog impulsivnog karaktera lako planu. Brzopleti su i oštri na jeziku zbog čega lako postaju meta ogovaranja kod zaposlenika. Njihova nestrpljivost je legendarna jer očekuju od svojih zaposlenik da ispune zadatke istog trena pošto su oni to zamislili. Vodolija je neobuzdana i često svojom nepredvidljivošću svaki radni dan čini posebnim. Vrlina im je originalnost, otvorenost i brzina, a mana nestrpljivost i loše veštine pregovaranja.

RibeRibe su loši šefovi jer pre svega ne znaju da raspolažu s novcem. Jednostavno ne mogu nikome reći "ne". Znaju se previše opustiti u svojoj ulozi i zaposleni ih ne doživljavaju kao svoje nadređene. Ovaj znak će se uvek zauzeti za radnike i pružit će im maksimalnu zaštitu. Ali, ako ih razljutite bolje im bežite s očiju jer ćete onda videti njihovo drugo, razbješnjelo, lice. Vrlina im je empatičnost i opuštenost, a mana preosetljivost i naivnost.

(fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track