SESTRA IVICE DAČIĆA TUŽNA: U Ani smo svi tražili Zorana Radmilovića
Foto: Vladimir Sporčić

Dačićeva sestra o pokojnoj drugarici

SESTRA IVICE DAČIĆA TUŽNA: U Ani smo svi tražili Zorana Radmilovića

Pop kultura -

Ceo život nosila je preveliki teret slavnog prezimena. Želela je da ostavi svoj pečat i uspela je kroz pisanje, kaže Anina prijateljica i koleginica iz klase Emica Dačić

Književnica i glumica Ana Radmilović (43), koja nas je pre tri dana iznenada napustila, diplomirala je glumu u klasi profesora Raleta Milenkovića, a jedna od najboljih drugarica tokom studija u Novom Sadu bila joj je Emica Dačić.

Više od ljubavi... Zoran i Ana
Više od ljubavi... Zoran i Ana

Rođena sestra lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, koja se, kao ni Ana ni mnogi iz te generacije, nije ostvarila na sceni, priseća se druženja sa ćerkom legendarnog para Zorana Radmilovića i Dine Rutić.

Odan prijatelj... Emica Dačić
Odan prijatelj... Emica Dačić

Posebna žena

- Potpuno sam zatečena. Prerano nas je napustila. Čula sam se s kolegama s klase i svi smo u šoku. Moj najjači utisak o Ani je da je bila devojka posebnog izraza i da joj je pokret bio bliži od reči i klasičnog teatra. Ceo život nosila je veliki teret jer smo svi tražili u njoj genijalnost i nasleđen Zoranov dar - kaže Emica.Književnica se nekako nosila s teretom poznatog prezimena.- Želela je da ostavi svoj pečat. I ostavila ga je, ali nije uspela da se izrazi kroz glumu, već pisanjem. Ona je pre svega bila Ana, a tek onda Radmilović. Pričala je kako ju je otac vodio u pozorište na svoje probe. Bila je ponosna na njega. Ona je to komično u sebi prenosila na papir kroz satiru. Malo je govorila, a baš zbog toga smo je voleli - objašnjava Emica.
Čuvala uspomenu na oca... Ana ispred Zoranove spomen ploče sa njegovim kolegama
Čuvala uspomenu na oca... Ana ispred Zoranove spomen ploče sa njegovim kolegama

Novosadski đak

Radmilovićeva se školovala u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji i u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu u klasi profesora Radoslava Milenkovića na ulogama sluge Stepana („Ženidba i udadba“) i Ane od Kleva („Henri i njegovih osam žena“).Pre odlaska književnica je predala svoj rukopis za roman „Glumica“. Iza sebe je ostavili i dela „Žena bez horoskopa“ i „Kad je svet imao brkove“, koja je posvetila ocu.Ana Radmilović će biti ispraćena danas u 15.30 na Novom groblju, a po sopstvenoj želji, biće kremirana.Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track