KUSTURICA OKUPLJA MLADE: Mećavnik postaje veliko pozorište

BRAVO

KUSTURICA OKUPLJA MLADE: Mećavnik postaje veliko pozorište

Pop kultura -

Drugi jesenji pozorišni festival održaće se 27. i 28. oktobra, uz podršku NIS, pod sloganom „Kao da živimo u međuvremenu“

Drugi jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala.

Izreka našeg proslavljenog književnika Matije Bećkovića „Kao da živimo u međuvremenu“ ovogodišnji je slogan manifestacije, koja se odvija prema ideji osnivača da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva mladih i ostvarenih umetnika.

Selektor Milan Nešković

- Moja želja je da se Mećavnik sve više pretvara u kulturnu instituciju, pa je utoliko ideja da svako godišnje doba ima jedan svoj festival zapravo ispunjenje sna o svrsi tog prostora, slično Andrićgradu. Namera ove kuće i ovaj entuzijazam upućeni su na stvaranje, ojačavanje krvne slike sveta koliko je to moguće, bez ogromnih ambicija, jer svet se menja velikim udarima i velikim promenama. A ovo je tihi rad, barem na tim brdima koja su do juče bila nedođija, a sad odjednom dolaze najveći umetnici sveta - izjavio je Kusturica najavljujući pozorišni festival.

foto: Aleksandar Jovanović

Selekcija festivala poverena je mladom reditelju Milanu Neškoviću, koji iza sebe ima više uspešnih i nagrađivanih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji.

Podrška kulturi

Jesenji pozorišni festival, uz zimski Kustendorf, prolećni Sajam knjiga i letnji muzički festival Boljšoj, zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice.

Kompanija NIS je drugu godinu zaredom generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala. Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, s posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track