PREZAUZET: Miloš Biković ispustio ulogu u Vikinzima
Foto: Promo, Damir Dervišagić

Tvorac Majkl Hirst otkriva detalje pete sezone

PREZAUZET: Miloš Biković ispustio ulogu u Vikinzima

Pop kultura -

Glumac zbog obaveza u Rusiji nije mogao da prihvati angažman. U novim epizodama serije dva brata kreću svaki na svoju stranu sveta i pokušavaju da osvoje što veću teritoriju

Premijera pete sezone popularne serije „Vikinzi“ napokon stiže sutra, a scenarista i tvorac Majkl Hirst otkriva u razgovoru šta nas zanimljivo i novo čeka u budućim epizodama.

Međutim, ono što niko nije znao jeste da je našem glumcu Milošu Bikoviću upravo za dlaku izmakla uloga u ovom svetskom hitu.

Zanimljiv zaplet

Naime, Biković za evropsko tržište ima agenciju koja je radila kasting za novu sezonu „Vikinga“, ali nažalost, zbog već prihvaćenih obaveza u Rusiji nije mogao da prihvati poziv.

- Dobio sam ponudu da igram u seriji, ali sam zbog termina morao da odbijem ulogu - rekao nam je Miloš.

„Vikinge“ će fanovi pratiti sutra na striming servisu Pikboks, a kako saznajemo od Majkla Hirsta, peta sezona se poigrava sa idejom političke privrženosti, opisujući sklapanje i kršenje savezničkih ugovora, ali i gledanje sopstvene koristi nauštrb društvene. Hirst je otkrio da će ovo obezbediti zanimljivu, napetu i dinamičnu sezonu.

- Događaju se mnoge stvari koje se poklapaju sa stvarnim načinom funkcionisanja vikinškog društva. Treba imati na umu i da u to doba nije bilo zasebnih država, samo malih, nezavisnih kraljevina koje su neprestano bile u ratu - kaže scenarista.

Majkl Hirst, foto: Profimedia

On otkriva da je zajedničko četvrtoj i petoj sezoni fokus na Ragnarovoj porodici, ali u petoj sezoni ih zatičemo razjedinjene, zaraćene i posvađane. Dva brata kreću svaki na svoju stranu sveta i pokušavaju da osvoje što veću teritoriju.

Nove lokacije snimanja

Širenje na nova područja svakako je jedan od lajtmotiva sezone, ali nove lokacije snimanja nipošto nisu deo kreativnog procesa, već su inspirisane stvarnim događajima.

- Vikinški uticaj je dosegnuo mnoga mesta! Zamislite koliko su te male vikinške kraljevine bile, a koliki su uticaj imale na svet! Nova sezona doneće natprirodne elemente u obliku viđenja nordijskih bogova- otkriva Hirst.

Džonatan Majers, foto: Reuters

Novi lik

DŽONATAN MAJERS KAO BISKUP HEAMUND

Najatraktivniji novi lik u sezoni svakako je biskup Heamund, koga glumi Džonatan Majers, sa kojim je Hirst već imao priliku da sarađuje na „Tjudorima“. Heamund je istorijska ličnost, Saksonac i pripadnik grupe ratničkih biskupa koji su preteče templara.

- Kad smo uspeli da u istorijskim izvorima nađemo biskupa Heamunda, našli smo saksonskog ratnika koji može da se suprotstavi Ivaru, Bjernu i ostalim Vikinzima- objašnjava Hirst.

Kurir / M. Cukić - lj. Radanov

Foto: Damir Dervišagić, Promo, Reuters, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Miloš Biković ne pravi razliku između domaćih i svetskih zvezda: Banderasu se ne radujem više nego Berčeku i Dikliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track