UMRLA VOJVOTKINJA OD ALBE: Žena sa najviše plemićkih titula na svetu!
Foto: Profimedia

U 88. godini

UMRLA VOJVOTKINJA OD ALBE: Žena sa najviše plemićkih titula na svetu!

Pop kultura -
Puno ime vojvotkinje od Albe bilo je Maria del Rosario Kaetana Paloma Alfonsa Viktoria Euhenia Fernanda Teresa Fransiska de Paula Lurdes Antonia Hosefa Fausta Rita Kastor Dorotea Santa Esperansa Fic Džejms Stjuart de Silva Falko i Gurtubaj

Vojvotkinja od Albe, najpozantija španska aristokratkinja, preminula je danas u 88. godini. Ona je pre dva dana hitno prebačena u bolnicu, gde je i preminula.

Ona je bila žena sa najvećim brojem plemićkih titula na svetu. Ekstravagancija do vrhunca ispunila je njen život, a iako ekstravagantna, vojvotkinja do Albe je prkosila još jednom pravilu, drugačije ljude najčešće osuđuju, nju je većina podržavala.

Vojvotkinja od Albe je preminula od dugogodišnjih srčanih problema. Veliku pažnju španske i svetske javnosti uživala je tokom čitavog života, pa je tako bilo i tokom njenih poslednjih dana.

Puno ime vojvotkinje od Albe bilo je Maria del Rosario Kaetana Paloma Alfonsa Viktoria Euhenia Fernanda Teresa Fransiska de Paula Lurdes Antonia Hosefa Fausta Rita Kastor Dorotea Santa Esperansa Fic Džejms Stjuart de Silva Falko i Gurtubaj.

Njeno bogastvo procenjivalo se na tri milijarde dolara. Ali važnije od novca i titula bila je njena originalnost. Vojvotkinja od Albe udavala se tri puta, njen prvi suprug, Pedro Luis Martínes de Iruho i Artascos preminuo je 1972. godine, a drugi, Hesus Agire i Ortis de Sarate, 2001. godine. Pre tri godine imala je hrabrost za veliku odluku, za udaju za 24 godine mlađeg Alfonsa Dieza.

"Udajem se zato što se Alfonsu i meni dopadaju iste stvari, zato što sam katolkinja i ne mogu da živim u grehu", izjavila je ona.

Imala je šestoro dece koje je dobila u prvom braku.

U ljubavi je uvek slušala sebe, ali još smelije od njenih izbora bile su njene brojne plastične operacije kojima je u potpunosti promenila izgled. Borba protiv godina ili nešto drugo, jedino je vojvotkinja od Albe znala šta su velike fizičke transformacije značile za nju.

Rođena je kao jedino dete vojvode od Albe, odrasla je u bogastvu, u kući u Madridu čija je unutrašnjost bila ukrašena sa čak 300 najvećih uemtničkih dela. Osetila je i sve strahote Španskog građanskog rata koji je uništio porodičnu kuću u Madridu. Žena koja je osvojila i Pikasa, imala je ogromnu želju za životom.

"Priznajem da namervama da živim i dalje, iako mi je sad jedino zadovoljstvo da posmatram lica ljudi dok im govorim: "Sve ću vas sahraniti", rekla je nedavno vojvotokinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track