(VIDEO) ON BAŠ ZNA DA POTROŠI SVOJE VREME: Igranjem igrica na Jutjubu zaradio 7.4 miliona dolara!
Foto: Instagram

Uživa čovek

(VIDEO) ON BAŠ ZNA DA POTROŠI SVOJE VREME: Igranjem igrica na Jutjubu zaradio 7.4 miliona dolara!

Tech -
Feliks Kjelberg, odnosno PewDiePie, najpopularniji je autor na Jutjubu. Mnogi su ga napali nakon što je objavljeno koliko zarađuje, a on je objavio i svoj komentar

Jutjubova najpopularnija zvezda zaradila je prošle godine 7 miliona dolara. Feliks Kjelberg, poznat fanovima kao PewDiePie, na Jutjubu objavljuje snimke kako igra razne video igre. Ima više od 37 miliona pratilaca što je više od planetarno popularne Tejlor Svift ili One Dajrekšna.

A photo posted by PewDiePie (@pewdiepie) on Jul 4, 2015 at 12:21pm PDT

Jutjub je profitabilan za sve korisnike koji imaju veliki broj gledalaca ali zabranjeno im je da otkriju koliko tačno zarađuju od reklama. Feliks je 2014. godine ipak potvrdio korisnicima Redita da je prethodne godine zaradio oko 4 miliona dolara. Spekuliše se da se prošle godine broj popeo na 7 miliona.

Ipak, posle toga su krenule i brojne onlajn kritike kako ne zaslužuje toliku zaradu. Feliks je objavio i sopstvenu video reakciju. Nije komentarisao iznos, ali napisao je da zarađuje više nego što mu je potrebno i da većinu svojih prihoda daruje u dobrotvorne svrhe.- Srećan sam zbog onog što sada radim, kao i onime što sam radio na početku, pre pet godina. Tužno je videti da je toliko ljudi nervozno zbog svega toga - rekao je Feliks.

Još jedna Jutjub zvezda, Olajide Olatunji, poznat kao KSI, rekao je za Metro da je zaradio dovoljno novca da svojim roditeljima kupi kuću.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track