MISTIČNE INDIJKE: 7 čuvanih tajni najlepših žena na svetu
Foto: Profimedia

Negujte se kao one

MISTIČNE INDIJKE: 7 čuvanih tajni najlepših žena na svetu

Žena -

Magična ljpota, predivna kosa, blistava koža, izražajne oči, pune usne, gracioznost, elegancija – sve su te odlike Indijki koje nose epitet najlepših žena na svetu. Šta to Indijke rade da izgledaju tako zanosno otkrijte u nastavku teksta.

Indijke mnogi smatraju najlepšim ženama na svetu, a Mis sveta 1994. godine Ajšvarija Rej i danas važi za jednu od najvećih svetskih lepotica. Naravno da je za predivan izgled slavnih Indijki zaslužna i vojska stilista i drugih stručnjaka, ali Indijke su i bez sve te pomoći prelepe žene koje su otkrile 7 tajni svoje jepote:1.Žumance za sužavanje pora

Odvojite žumance od belanceta i nanesite ga na lice. Pričekajte da se osuši, a zatim isperite vodom. Žumance će vašu kožu učiniti čvršćom, a pore gotovo nevidljivima.

2. Narandžina kora kao hranjljiva maska

Osušenu koru narandže sameljite tako da dobijete prah pa pomešajte s vodom kako bi nastala pasta. Nanesite na lice kao oblogu, a nakon 10 minuta isperite hladnom vodom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3.Brašno do leblebija i jogurt za blistavu kožu

Pomešajte dve kašičice brašna od leblebija, pola kašičice praha kurkume i mleko ili surutku pa mešajte dok ne dobijete pastu. Nanesite na lice, ostavite da deluje pola sata, a zatim isperite. Ova maska daće vam najblistaviju kožu.

4. Ulje i limunov sok protiv peruti

Pomešajte 10 do 12 kapi limunova soka u kokosovu ili maslinovo ulje, umasirajte u teme i pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga isperite vodom, a zajedno s uljem otići će i perut.

5. Aloe vera za kosu i kožu

Gel s aloe verom nanesite na kosu kako bi ona bila mekana i na kožu kako bi bila glatka. Aloe vera dobra je za gotovo svaki problem s kožom. Zato, koristite je obilno.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Menjajte razdeljak na kosi

S vremena na vreme promenite razdjeljak na kosi tako da se kosa "odmori" od stalnog razdeljka na istoj strani. Kada razdeljak stavite na drugu stranu kosa koja je bila na površini te direktno izložena zraku i drugim uticajima sada će biti skrivena, a kosa koja se nalazila ispod biće na površini. Na ovaj način kosa će izgledati gušće, a i sprečit ćete njeno opadanje.

7. Koristite kokosovo ulje za:

-hidratiziranje kože

-uklanjanje šminke

-regeneraciju kose u obliku maske

-uklanjanje ostataka voska posle depilacije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track