NJENA SMRT MOTIVIŠE NA DOBRA DELA: Spasla prijatelju život i ispunila svoju poslednju želju!
Foto: Facebook

Inspiracija

NJENA SMRT MOTIVIŠE NA DOBRA DELA: Spasla prijatelju život i ispunila svoju poslednju želju!

Žena -
Rebeka Tovnsed je u osnovnoj školi napisala tri želje koje želi da ispuni do kraja svog života. Svoju poslednju želju je ispunila kada je prijatelju spasila život, trenutak pre nego što će umreti...

U osnovnoj školi razred Rebeke Tovnsed u Konektikutu je napisao spisak želja koje žele da ispune tokom života. Rebeka je napisala da želi da poseti Španiju, da se ljubi na kiši i da spasi nečiji život.

Rebekina sestra Viktoria je rekla da je prve dvije želje ispunila. Devojka je posetila Španiju s porodicom i ljubila se na kiši sa svojim dečkom. Rebeka je trebalo da krene na fakultet sledeće godine, ali je poginula.

S prijateljem Benom Arneom je krenula je da gleda vatromet, ali nažalost se nije vratila. Na povratku kući je na Rebeku i Bena naleteo automobil. Rebeka nije preživela.

Ben je pošto je pušten iz bolnice rekao da je živ samo zahvaljujući Rebeki jer ga je ona odgurnula na vreme na drugu stranu. Viktoria i rođake su nakon Rebekine smrti pronašle listu sa željama. Videle su da je i svoju poslednju želju ispunila tako što je spasila svog prijatelja.

Viktoria smatra da je spisak želja znak da je ipak sve u redu pa je kao uspomenu na voljenu sestru napravila Facebook stranicu "Remembering Rebecca". S tom stranicom Rebekina sestra želi da podstakne druge ljude da naprave nešto lepo za svoje bližnje. Reakcije posetilaca stranice su vrlo pozitivne, a mnogi od njih se uključuju u brojne dobrotvorne akcije poput darivanja krvi.

Čini se kako tragičan završetak mladog života ipak nije kraj, ako može da pokrene lavinu dobrih dela i saosećanja među ljudima.

(teen385.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track