OVAJ TIP ŽENA IMA SEKS VIŠE OD SVIH: Izdvajaju se samo po ovoj osobini!
Foto: Shutterstock

Istraživanje

OVAJ TIP ŽENA IMA SEKS VIŠE OD SVIH: Izdvajaju se samo po ovoj osobini!

Žena -

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu Florida, na 278 bračnih parova, a utvrđeno je kako se žene koje su srećne, opuštene i spremne na kompromis, seksaju više od drugih.

Svi smo čuli strašne priče o seksu u braku, tačnije o tome kako on postaje rutina, pošto izgovorimo “sudbonosno da”.

Po takvim se pričama on događa, u najboljem slučaju, jednom nedeljno. Ali, činjenica je da je svaki brak različit i da će vaš seksualni život biti onakav kakvim ga sami napravite, iako jedno novije istraživanje tvrdi da postoji jedna vrsta žena, koja uživa u čarima seksa u braku malo više od ostalih. Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu Florida, na 278 bračnih parova, a utvrđeno je kako se žene koje su srećne, opuštene i spremne na kompromis, imaju seks više od drugih.

Zanimljivo, osobine ličnosti muškaraca ne utiču na učestalost bračnog seksa. Učesnici istraživanja imali su zadatak da vode seks dnevnik u trajanju od dve nedelje, a istovremeno su bili podvrgnuti testovima ličnosti. Takođe, morali su da ocenjuju svoje seksualne susrete ocenama od 1 do 7. U proseku, parovi su vodili ljubav tri ili četiri puta za 14 dana, ali žene koje su po prirodi smirenije, odnosno manje neurotične, uživale su u više takvih aktivnosti.

Visina neuroza takođe je igrala ulogu u zadovoljstvu, a supružnici koji su pokazali viši stepen neurotičnosti, manje su uživali u seksu. Dakle, istraživanje sugeriše kako, jednom kad uplovimo u bračne vode, mi žene ili moramo da se opustimo i da ne dopustimo da nas prevladaju stres i sumnje i moramo više da uživamo u seksu ili možemo da budemo napete i da u njemu uživamo manje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track