AFERA AGROBANKA: Priveden Jožef Kasa

Borba protiv korupcije

AFERA AGROBANKA: Priveden Jožef Kasa

Crna Hronika -
Policija je privela i Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, koji se terete da su pribavili korist Mališanoviću veću od 13 miliona evra

BEOGRAD - Policija je jutros privela Jožefa Kasu, Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, koji se terete da su pribavili korist Mališanoviću veću od 13 miliona evra.

Naime, Jožef Kasa, dugogodišnji predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i nekadašnji gradonačelnik Subotice, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u aferi "Agrobanka".

Radna grupa Uprave kriminalističke policije privodi Jožefa Kasu, nekadašnjeg direktora subotičke filijale "Agrobanke", njegovog tadašnjeg zamenika Zorana Maleševića, zatim vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" - Peđu Mališanovića i sudskog veštaka Miomira Paovicu.

Oni se terete da su pribavili korist Mališanoviću veću od 13 miliona evra i to od 2007. do 2010. kada je Jožef Kasa bio direktor subotičke filijale "Agrobanke".

Kasa i Malešević su u dogovoru sa ranije uhapšenim bivšim predsednikom IO "Agrobanke" Dušanom Antonićem i njegovim saradnicima, mimo zakona, odobrili tri kredita i pet bankarskih garancija, pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja povezanim privrednim društvima "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" koja su u vlasništvu Peđe Mališanovića. Miomir Paovica sumnjiči se da je u dogovoru sa Mališanovićem sačinio osam lažnih procena nepokretnosti Fabrike za proizvodnju veštačkog đubriva "Azotara Subotica", i višestruko ih precenio, kako bi za potrebe "Agrobanke" bio stvoren privid obezbeđenja za vraćanje kredita.

Jožef Kasa je bivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, potpredsednik Vlade Srbije premijera Zorana Đinđića i gradonačelnik Subotice.

http://www.youtube.com/watch?v=pQcS12ojsKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track