AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NATO i SAD nemaju spreman odgovor na eventualnu rusku intervenciju!
Foto: Rojters

Samo posmatraju

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NATO i SAD nemaju spreman odgovor na eventualnu rusku intervenciju!

Planeta -
"Ne, nismo preduzeli nikakve akcije u ovom momentu. Radimo isto ono što i ostali - posmatramo. Trudimo se da shvatimo tačno šta se dogodilo", rekao je general Filip Bridlov

SAD - Ni Sjedinjene Američke Države ni NATO zapravo nemaju plan i odgovor na eventualnu rusku vojnu intervenciuju na Krimu.

Komandant američkih snaga u Evropi general Filip Bridlov rekao je da NATO nije menjao raspored svojih snaga zbog tenzija u Ukrajini.

"Ne, nismo preduzeli nikakve akcije u ovom momentu. Radimo isto ono što i ostali - posmatramo. Trudimo se da shvatimo tačno šta se dogodilo", rekao je general Bridlov.

Upitan da li je zabrinut u vezi sa mogućom intervencijom oružanih snaga Rusije na Krimu general Bridlov je kratko rekao:

"Mislim da bi svi mogli da budu zabrinuti, ali to nije moja primarna briga. Niko nema koristi od takmičenja između NATO i Rusije oko Ukrajine".

On je rekao da trenutno nema planova o tome kako bi se eventualno odgovorilo na tako nešto.

"Ono što radimo je podržavanje mirnog rešenja", naglasio je Bridlov.

Podsetimo, borbeni avioni raspoređeni duž zapadne ruske granice su danas stavljeni u stanje borbene gotovosti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ti avioni u pograničnim područjima sprovode konstantne patrole iz vazduha. Čim su obaveštene o stanju borbene gotovosti, vazduhoplovne snage u zapadnom vojnom okrugu su naložile poletanje aviona prema bazama", navodi se u saopštenju koje je preneo Interfaks.

Istovremeno mornari ruske Baltičke i Severne flote su započeli ukrcavanje na vojne brodove, u sklopu naređenja ruskog predsednika Vladimira Putina da se održe hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje.

NE PROPUSTITE:

ZASTRAŠUJUĆA SILA: Ovo je arsenal kojim Putin preti novim vlastima u Kijevu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track