Arkanov ubica pravio mašine za pranje sudova!
Foto: Kurir štampano

Gavrić snabdevao južnoafričke supermarkete

Arkanov ubica pravio mašine za pranje sudova!

Crna Hronika -
Dobrosav Gavrić (38) ispričao na sudu u Kejptaunu kako je zarađivao novac tokom višegodišnjeg skrivanja u toj državi

KEJPTAUN - Pomagao ženi!Dobrosav Gavrić (38), ubica Željka Ražnatovića Arkana, tokom skrivanja u Južnoj Africi poslovao je s najvećim lancem prodavnica, koje je snabdevao mašinama za pranje veša i sudova, sunđerima za pranje posuđa i sredstvima za čišćenje!Gavrić je detalje svog poslovanja i način na koji je zarađivao novac otkako je 2007. godine s lažnim pasošem ušao u tu državu otkrio tokom postupka koji je pokrenuo pred sudom u Kejptaunu, a u kojem traži da bude pušten na slobodu uz kauciju.Hteo bliže moru- Moja supruga Danijela Lazić kupila je udeo u firmi za proizvodnju mašina i sredstava za čišćenje, a ta firma je imala ugovor o snabdevanju s lancem supermarketa. Ja sam štitio ženine interese u ovom poslu - rekao je Gavrić pred sudom.Ubica Željka Ražnatovića Arkana navodno je rekao i da je sa suprugom do 2010. godine živeo u mestu Joburgu, a da su se tad preselili u Kejptaun „da bi bili bliže moru i plaži“.Dobrosav Gavrić, podsetimo, uhapšen je sredinom 2011. godine u Kejptaunu po poternici iz Srbije i od tad je u pritvoru. Njegov identitet otkriven je pošto je uhapšen pod lažnim imenom koje je koristio u toj državi - Saša Kovačević.- Gavrić je iz Srbije pobegao 2006. godine, neposredno pred izricanje presude za ubistvo Arkana. Pravosnažno je osuđen na 35 godina i za njim je raspisana poternica - podseća sagovornik Kurira. Međutim, iako je prošlo više od dve godine otkako su mu stavljene lisice, odluka o njegovom izručenju Srbiji, gde treba da služi kaznu, još nije doneta.Tražio narukvicu- Gavrić koristi sva pravna sredstva da sud ubedi da ne treba da bude izručen Srbiji. Do sada je više puta tražio status izbeglice, ali je to odbijeno. U poslednjem pojavljivanju pred sudom zatražio je i da bude pod elektronskim nadzorom ukoliko bude pušten na slobodu, ali se državni tužilac usprotivio tom zahtevu - otkriva izvor Kurira.

ZločinUBIO TROJICU U „INTERKONTINENTALU“Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zatvora zbog toga što je u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. ubio Željka Ražnatovića Arkana, Dragana Garića i Milenka Mandića. Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović uspeo je da uzvrati vatru i pogodi Gavrića. Od zadobijene povrede Gavrić pomalo hramlje, a povremeno koristi i štap dok hoda.

Pojačane mereBEŽAO BI PONOVO DA MOŽE!Dobrosava Gavrića iz zatvora Gudvud do suda u Kejptaunu sprovela su sedmorica stražara s pancirima, naoružana puškama. Južnoafrički mediji i policija opisali su Gavrića kao hladnokrvnog i proračunatog, spremnog da iskoristi svaku priliku.- Gavrić je već bežao od zakona i uradiće to opet ako bude bio u prilici - rekao je ranije pred sudom policijski kapetan Pol Hendriks.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja