GDE MU JE PAMET: Ukradenim telefonom lopov pravio selfi fotografije, pa ga žrtva prepoznala!
Foto: Arhiva Bečke Policije

FOTKA ZA POTERNICU

GDE MU JE PAMET: Ukradenim telefonom lopov pravio selfi fotografije, pa ga žrtva prepoznala!

Austrija -
Žena je prepoznala napadača koji joj je oteo tašnu sa telefonom na osnovu karakteristične tetovaže u obliku zmije na licu. Policija moli građane da im pomognu u njegovoj identifikaciji!

BEČ - Lopovi često prave totalno glupe greške zbog kojih postanu predmet opšteg ismevanja. To je i slučaj jednog osumnjičenog za krađu mobilnog telefona. On je naime tim istim telefonom napravio selfi (svoj foto autoportret), na osnovu koga ga sada policija traži.

Dve mlađe žene, stare 24 i 30 godina prošlog leta posle večeri provedene u jednom restoranu u ulici Hardmutgasse (Hardmuthgasse) krenule su ka kući, koja se nalazi u Favoritenu, 10. bečkoj opštini. Odjednom su se, iz mraka, pred njima stvorila dvojica mlađih muškaraca i napala ih suzavcem iz spreja. Jednoj od njih oteli su ručnu tašnu u kojoj je između ostalih stvari bio ružičasti telefon Samsung (model Galaxy S5).

Posle više od pola godine policija je javila pokradenoj ženi da je pronađen njen mobilni telefon kod jednog trgovca polovnom tehničkom robom, koji je nekim zaobilaznim putem došao do policije. Policajci su zamolili ženu da pregleda telefon, i kaže koji bi eventualno podaci iz telefona mogli da pomognu u pronalaženju razbojnika.

Na opšte iznenađenje policajaca, žena je na telefonu pronašla fotografiju, jednog od razbojnika. Prepoznala je napadača koji joj je oteo tašnu sa telefonom. Ona ga je identifikovala na osnovu karakteristične tetovaže u obliku zmije na licu.

Policija sada traži ovog lopova i moli da ako ga neko prepozna to javi bečkoj policiji na telefon (01-31310-57800).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track