PRE TRAGEDIJE: Avion koji se srušio u Alpima najčešće leteo za Beč!
Foto: AP

Sudbina

PRE TRAGEDIJE: Avion koji se srušio u Alpima najčešće leteo za Beč!

Austrija -
Erbas A320 je prošle nedelje, računajući oba pravca, ostvario čak osam letova na relaciji Beč - Diseldorf

BEČ - U petak 20. marta, četiri dana pre jučerašnjeg kobnog leta, avion Erbas A320 nemačke aviokompanije Džerman vings, više puta JE saobraćao na relaciji Dizeldorf - Beč. Podsetimo, ovaj avion juče je leteo na relaciji Barselona - Dizeldorf kada se, iz za sada nepoznatog razloga, srušio u francuskim Alpima. Svih 150 putnika i članova posade je poginulo.

Prema podacima objavljenim na švedskom portalu flajtradar24 (flightradar24), koji u realnom vremenu prikazuje letove aviona, Erbas A320 je tokom prošle nedelje leteo na raznim destinacijama širom Evrope, ali mu je ipak Beč bio najčešće odredište.

Naime, osim prošlonedeljnih letova za Madrid, Cirih, Rim, Hamburg, Palma de Majorku, Berlin i London, Erbas A320 je, računajući oba pravca, ostvario čak osam letova na relaciji Beč - Diseldorf .

Samo u petak 20. marta ovaj avion je tri puta sleteo i poleteo sa bečkog aerodroma Švehat (Schwechat). Erbas A320 je toga dana prvi put iz Diseldorfa poleteo u zoru, a na bečki aerodrom je sleteo u tačno 8.50 časova, te je nakon kratke pauze, u 9.30 časova ponovo odleteo za Diseldorf.

Istog dana u ranim poslepodnevnim časovima ponovo vratio za Beč i nakon toga još jednom odleteo za Nemačku. Svoj poslednji let na relaciji Diseldorf-Beč Erbas A320 je ostvario u večernjim časovima, kada je, nakon još jednog dolaska, bečki aerodrom napustio u 20 časova u petak 20. marta.

Mesto pada Erbasa A320 u francuskim Alpima (Foto: Printskrin Youtube)
Mesto pada Erbasa A320 u francuskim Alpima (Foto: Printskrin Youtube)

Otkazana prezentacija promo-aviona

Austrijska aviokompanija Ostrijan erlajns (AUA) danas je u Beču trebalo da predstavi avion oslikan motivima za predstojeće takmičenje Pesme Evrovizije, koje će se od 19. do 23. marta održati u austrijskoj prestonici. Međutim, zbog jučerašnje avionske nesreće Erbasa A320, u kojoj je poginulo 150 putnika i članova posade, prezentacija ovog reklamnog aviona je otkazana.

"Duboko smo pogođeni jučerašnjom tragedijom i mislima smo uz rodbinu i prijatelje poginulih putnika i članova posade“, saopšteno je danas iz AUA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track