(VIDEO) UŽAS: Devojčica kojoj su slomili vilicu nije se branila iz straha da je ne unakaze još gore!
Foto: Printscreen Facebook

austrija šokirana brutalnošću tinejdžera

(VIDEO) UŽAS: Devojčica kojoj su slomili vilicu nije se branila iz straha da je ne unakaze još gore!

Austrija -

TULN - „Bojala sam se da će me još više povrediti ako se budem branila“, reči su 15-godišnje Patricije , koju je prošle sedmice pretukla grupa tinejdžera.

Devojka je stoički trpela naizmenične udarce nasilnika i tom prilikom zadobila dvostruki prelom vilice zbog koga se trenutno nalazi u bolnici.

„Ona je bolje i oporavlja se. Svima koji su uz Patriciju, želim pre svega da prenesem njenu zahvalnost i napomenem da nema razloga za brigu!“, napisao je jedan Patricijin prijatelj na fejsbuku.

Patricija koju su prošle srede pretukle tri vršnjakinje i jedan čečenski izbeglica (16), i pri tom snimali ceo događaj zlostavljanja mobilnim telefonom, trenutno se oporavlja u bolnici zbog pretrpljenih teških povreda. „ Devojka je bila prestravljena i u teškom šoku tog kobnog dana, čekajući da se okaonča napad nasilnika “, rekao je portparol policije Tomas Keiblinger nakon saslušanja žrtve.

U međuvremenu je ovaj brutalni video zabeležio hiljade pregleda i izazvao salvu osuđujućih komentara. Neki su čak ponudili i nagradu ukoliko se razotkriju počinioci.

Pokrenuta je hitna policijska istraga, a učesnici su veoma brzo identifikovani kao 15-godišnja devojka iz Donje Austrije, 16-godišnjakinja Ekvadorka koja živi u opštini Genserndorf, 16-godišnja Bečlijka kao i 16-godišnji Čečen sa mestom boravka u Beču. "Osumnjičeni su tokom saslušanja dali samo klimava opravdanja za svoje postupke i protiv njih će biti podignute krivične prijave", rekao je Keiblinger.

On je dodao da su se nasilnici i Patricija poznavali od ranije.Glavna osumnjičena 15-godišnja devojka koja živi u socijalnom centru za mlade u Tulnu od ranije je poznata policiji. Zapravo protiv nje je pokrenuta istraga po osnovu prijave socijalnog radnika, jer je ona kako se navodi 3. novembra počinila slično delo uz pretnje smrću.Reč je o plavoj devojci koja je kako se vidi na snimku, glavni akter i očigledno vođa grupe nasilnika. Ona je ipostavila video na internet sa upozorenjem „Evo šta se desi ako ne igrate po mojim pravilima“.

Nažalost sud nema zakonsku osnovu da izrekne teže sankcije ovim prestupnicima i na taj način ih adekvatno kazni za nepravdu koju su ovi nasilnici naneli mladoj Patriciji. Poznati Bečki advokat Alfred Boran rekao je da "Sud ne može da im izrekne kazne zatvora, a za zaprećenu novčanu kaznu , prestupnici su premladi“. Maksimalna kazna koja se može očekivati su sati socijalnog rada. Kao i zatvorska kazna u trajanju do 3 godine, za svakoga ko svoj bes i pretnje iznosi protiv počinilaca na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track