ZAFRLJAČIO 130.000 EVRA U DUNAV: Misteriozni vlasnik koji ima novca na bacanje još se nije javio!
Foto: Bečka Policija

Bečka policija u čudu

ZAFRLJAČIO 130.000 EVRA U DUNAV: Misteriozni vlasnik koji ima novca na bacanje još se nije javio!

Austrija -
Posle prebrojavanja novčanica koje su bečki ronioci izvadili iz Dunava konstatovano je da je "upecano" 130.000 evra

BEČ - Policija međutim, još uvek nije uspela da ustanovi ko je vlasnik ovog novca. Posle objavljivanja vesti na društvenim mrežama oglasile su se hiljade šaljivdžija tvrdeći da je dunavsko blago baš njihovo.

Ukoliko se u međuvremenu ne pronađe kome pripada 130.000 evra, policija je saopštila da će novac pripasti studentu koji je prvi primetio svežnjeve novčanica kako plutaju Dunavom. On je čak skočio u ledenu reku da bi ih izvadio, a posle njega i još nekoliko Bečlija.

Policija je utvrdila da novčanice od 500 i 100 evra nisu falsifikati. Neke su još bile u originalnom omotu sa carinskom markicom. U pomoć su pozvani i stručnjaci Narodne banke, kako bi se na osnovu serijskih brojeva utvrdilo odakle potiče novac, da li je ukraden ili je možda neko hteo da iznervira i na ovaj način razbaštini nezahvalne naslednike.

Na osnovu carinske markice banka će ustanoviti gde je podignuto ovo malo bogatstvo. Za sada policija krije informacije o istrazi iz taktičkih razloga. Saopštili su da se javilo nekoliko osoba koje su tvrdile da su vlasnici novca međutim oni nisu mogli da obezbede valjane dokaze da je to tačno.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track