(UZNEMIRUJUĆE) OTAC TERAO SINA DA TRČI NA TRACI, DEČAK UMRO: Otkriveni JEZIVI detalji sa suđenja OCU MONSTRUMU (VIDEO)
Foto: Printscreen

POTRESNO

(UZNEMIRUJUĆE) OTAC TERAO SINA DA TRČI NA TRACI, DEČAK UMRO: Otkriveni JEZIVI detalji sa suđenja OCU MONSTRUMU (VIDEO)

Planeta -

Snimak dečaka na traci za trčanje veoma je potresan za gledanje. Ali, poroti na suđenju za ubistvo njegovog oca, Kristofera Gregora (31), koje je trenutno u toku u Toms Riveru, Nju Džerzi, nije preostalo ništa drugo: morali su da ih vide.

Snimci nadzorne kamere iz teretane u Nju Džerziju pušteni su poroti, a tužioci su rekli da je Gregor primorao svog šestogodišnjeg sina, Korija Mićijola, da trči brzo čak i kada se dečak mučio da pronađe ravnotežu i padao sa pokretne trake.

Video prikazuje Korija kako pada šest puta. Svaki put ga je otac podigao, a u jednom trenutku izgleda kao da je ujedao dečakovu glavu dok mališan pokušava da ostane uspravan. Konačno, Gregor usporava brzinu, a Kori nastavlja da trči dok njegov otac ne zaustavi mašinu i njih dvojica izađu iz teretane.

Trinaest dana kasnije, 2. aprila 2021. godine, dečak je bio mrtav.

Korieva majka, Brejana Mićijola (27), uznemirena brojem modrica koje je videla na telu svog sina, provela je prethodnu noć s njim kod pedijatra i u dva bolnička centra. Međutim, osim modrica i kontuzija, nisu pronašli ništa loše sa Korijem. Mićijola, koja je delila zajedničko starateljstvo nad dečakom sa Gregorom, poslednji put je videla svog sina živog sledećeg jutra, kada ga je ostavila u stanu u kom je živeo sa svojim ocem.

Kori je proglašen mrtvim u bolnici odmah nakon 17 časova.

U martu 2022. godine, kancelarija okružnog tužioca Okruga Oušn saopštila je da je Gregor optužen za ubistvo.

Gregor je prethodno bio optužen u julu 2021. godine za ugrožavanje deteta nakon što su istražitelji dobili video snimak incidenta na traci za trčanje.

Nakon obdukcije 3. aprila 2021. godine, kancelarija okružnog medicinskog obducenta Oušna prvobitno je utvrdila da je smrt dečaka izazvana udarcem tupim predmetom i klasifikovala je kao nerazjašnjeni slučaj.

Ali gotovo godinu dana kasnije, drugi državni stručnjak utvrdio je da je Kori umro specifično od udarca tupim predmetom u grudni koš i abdomen i proglasio je smrt ubistvom.

Gregor se nije izjasnio krivim ni za optužbu za ugrožavanje deteta ni za kasniju optužbu za ubistvo.

Spor oko uzroka smrti

Tužioci i odbrana su izneli sukobljene teorije o uzroku smrti Korija u svojim uvodnim izjavama 30. aprila.

Pomoćni tužilac Kristin Lento rekla je da su, pored udarca tupim predmetom, Korijevo srce i jetra bili povređeni, a imao je i kontuzije po celom telu. Pedijatar je svedočio da je dokumentovao 14 područja modrica i ogrebotina na njegovom telu koje su bile u različitim fazama zarastanja.

Advokat odbrane Gregora, Mario Galuči, upozorio je porotu da će biti "užasnuta" kada gleda video snimak trake za trčanje. Međutim, tvrdio je da povrede koje je Kori pretrpeo, a koje su uznemirile njegovu majku mnogo pre nego što je videla video snimak, nisu uzrok smrti dečaka. Takođe je tvrdio da su neke od povreda nastale dok je Kori igrao fudbal.

U svojoj uvodnoj izjavi, Galuči je rekao da će jedan ekspert svedočiti da je Kori patio od upale pluća i sepse, i da su urezi na jetri i povrede grudnog koša rezultat pritiska na grudni koš nakon što je prestao da diše. Iako neobične, takve povrede su dokumentovane u medicinskim časopisima, uključujući časopis Medicinski slučajevi i kritička medicina.

Lindzi Karnevale, medicinska sestra iz hitne službe koja je lečila Korija pre njegove smrti, svedočila je za tužilaštvo u utorak da je medicinsko osoblje sprovelo pedijatrijsku reanimaciju na Koriju, što znači da su koristili jednu ruku da komprimiraju njegov grudni koš.

Galuči je takođe rekao da će medicinski stručnjaci odbrane tvrditi da je Kori umro od sepse izazvane upalom pluća.

Međutim, tužioci su rekli da čak i ako incident sa trakom za trčanje nije direktno uzrokovao Korijevu smrt, bio je pokazatelj hroničnog zlostavljanja.

Prava roditelja

Gregor nije bio u Korijevom životu dok njegov sin nije imao pet godina, kada su Mićijolo i njena majka zatražile da plaća alimentaciju, rekla je. Kori je imao četiri godine kada je test očinstva potvrdio da je Gregor njegov biološki otac, dodala je.

U oktobru 2020. godine, paru je odobreno zajedničko starateljstvo nad dečakom. Mićijolo je imala posećivanje sredom uveče i naizmeničnim vikendima.

Mićijolo je rekla na sudu da je imala problema sa zloupotrebom droga u prošlosti. Privremeno je izgubila pravo na posećivanje sina zbog zloupotrebe droga, rekla je, ali su joj vraćena nakon što je potražila lečenje kako bi postala čista. Insistirala je da nikada nije koristila droge kada je Kori bio kod nje.

Medicinsko testiranje i lečenje

Mićijolo je podnela hitni zahtev za starateljstvo 31. marta, rekavši da je "u strahu za Korijev život", svedočila je, nakon što je videla njegove modrice i saznala od njega o incidentu na traci za trčanje.

Zahtev je odbijen 1. aprila, između vremena kada ga je odvela pedijatru, koji nije pronašao ništa loše kod Korija osim modrica, i zatim u medicinski centar. Rezultati rendgenskih snimaka i krvnih pretraga bili su normalni. Službenik Odseka za zaštitu dece i trajno starateljstvo naložio je da Kori bude pregledan i u Medicinskom centru Džerzi Šor.

Doktor Je Kja Aung, pedijatrijski lekar hitne pomoći koji je lečio Korija u Medicinskom centru Džerzi Šor u noći 1. aprila, svedočio je da nije pronašao znakove infekcije ili respiratornih problema.

Kori je otpušten oko 1 ujutru i proveo je noć sa majkom u njenom stanu u gradu.

Tekstualne poruke pročitane na sudu pokazale su da je Gregor bio ljut na Mićijolo što nije ispoštovala rok od 19 časova da ostavi Korija i optužio ju je za "otmicu" njihovog sina.

Nakon što ga je ostavila, Gregor je pozvao liniju za prijavu zlostavljanja dece, koja je puštena u sudnici, optužujući Mićijolo da je podsticala sina da laže i kaže da ga je otac zlostavljao.

U 15.30, Gregor je nazvao Mićijolo i rekao joj da je Kori bolestan i da planira da ga odvede u bolnicu, rekla je.

Nadzorne snimke iz lobija bolnice u 15.53 pokazuju Gregora kako nosi svog sina preko ramena, dok dečakovo telo visi.

Stanje Koreja se brzo pogoršalo, svedočila je Karnevale, medicinska sestra hitne službe. Imao je napad i prestao je da diše, a mere spasavanja nisu bile uspešne. Proglašen je mrtvim u 17.02.

Istraga

Sergej Rejmond Kols, koji radi u laboratoriji za digitalnu forenziku u kancelariji okružnog tužioca Oušna, svedočio je u utorak da su nadzorne snimke iz bolnice i dnevnik poziva sa Gregorovog mobilnog telefona ukazivali na to da je Korijev otac napustio bolnicu oko 17.20.

U sudskom nalogu iz marta 2022. godine, sudija je odbio kauciju i naredio je Gregoru da ostane u pritvoru do suđenja, smatrajući da postoji visok rizik od bekstva. Kasnije je pušten u skladu sa smernicama za reformu kaucije u Nju Džerziju, rekli su tužioci.

Gregor je smatran potencijalnim beguncem zbog njegovih navodnih postupaka u satima i danima nakon Korijeve smrti, utvrdio je sudija, pozivajući se na verodostojnu izjavu o osnovama sumnje.

Upravo nakon 18 časova, prema sudskom nalogu, Mićijolo je poslala poruku Gregoru rekavši mu da ga policija traži.

Nekoliko minuta kasnije, Kols je svedočio, Gregor je na svom mobilnom telefonu obavio nekoliko pretraga, uključujući "da li se telefon može pratiti u avionu" i "da li moj automobil može biti praćen". U narednim danima, pretrage koje su pronađene na Gregorovom telefonu uključivale su "da li unutrašnje krvarenje može podići nivo šećera u krvi", "kako nastaje gastrointestinalno krvarenje", "koliko dugo je potrebno da se umre" i "može li gastrointestinalno krvarenje biti sporo".

Ujutru 4. aprila, Kols je rekao, pretražio je "ubistvo utvrđeno autopsijom koliko vremena treba proći pre nego što optužbe budu podnete" i "koliko vremena nakon autopsije optužbe se podnose".

Prema sudskom nalogu, Gregor je kratko nakon 18 časova, nakon Korijeve smrti 2. aprila, poslao poruku svojim roditeljima rekavši im da će biti odsutan neko vreme i zamolio ih da brinu o njegovom psu. Njegov mobilni telefon je bio lociran u Pensilvaniji, Arkanzasu i Tenesiju, rekli su istražitelji.

Sergej Majkl O'Hirn, svedok iz Okruga Oušn, svedočio je u utorak o pretresu Gregorovog automobila, koji je zaplenjen prilikom saobraćajne kontrole u Alkoi, Tenesiju, 4. aprila.

Kada su istražitelji pretresli Gregorov dom 3. aprila, detektiv Okruga Oušn Metju Skuti svedočio je 2. maja, pronašli su prljavu dečju odeću na dnu kante za smeće u kuhinji ispod kese iz McDonald'sa i drugog smeća.

Duks je bio isprljan povraćkom, a farmerke i donji veš bili su prljavi od fekalija, od prepona naniže niz unutrašnje šavove farmerica, rekao je Skuti. Mićijolo je kasnije identifikovala odeću kao onu u koju je obukla Korija ujutru na dan njegove smrti. Odeća je, kako je rekla, bila čista u tom trenutku.

Detektiv je takođe identifikovao fotografije napravljene na Korijevoj autopsiji, koje, kako je rekao, pokazuju niz modrica i kontuzija, uključujući i one na glavi i vratu.

Tužioci će nastaviti da pozivaju svedoke u sredu.

U julu 2022. godine Gregor je odbacio dogovor o priznanju krivice koji bi ga poslao u zatvor na 30 godina bez mogućnosti uslovnog otpusta za obe optužbe, prema sudskim dokumentima koje je dobio sudski TV kanal.

Ako bude osuđen za ubistvo, mogao bi da se suoči sa doživotnim zatvorom. Optužba za ugrožavanje deteta nosi kaznu do 10 godina.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track