VELIKA BRITANIJA ODLUČILA DA "UDARI" NA RUSIJU! Proteruje atašea za odbranu, uvode se i POSEBNA OGRANIČENJA: Kremlj u pripravnosti

VELIKA BRITANIJA ODLUČILA DA "UDARI" NA RUSIJU! Proteruje atašea za odbranu, uvode se i POSEBNA OGRANIČENJA: Kremlj u pripravnosti

Planeta -

Britanija je danas saopštila da će proterati ruskog atašea za odbranu, ukinuti diplomatski status za pojedine nekretnine i ograničiti diplomatske vize za predstavnike Ruske Federacije.

"Proteraćemo ruskog atašea za odbranu, koji je neprijavljeni vojni obaveštajac. Uklonićemo status diplomatskih prostorija sa nekoliko nekretnina povezanih sa Rusijom i nametnućemo nova ograničenja na ruske diplomatske vize, uključujući i vreme koje ruske diplomate mogu da provedu u Britaniji" rekao je ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli u parlamentu.

On je dodao da je akcija usledila nakon serije "malignih aktivnosti" iz Rusije širom Britanije i Evrope, prenosi Rojters.

U aprilu je jedan Britanac optužen za navodno neprijateljsku državnu aktivnost u korist Rusiji, uključujući regrutaciju ljudi za podmetanje požara u poslovnom prostoru u Londonu koji je povezan s Ukrajinom.

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je da će Moskva ''prikladno'' odgovoriti na odluku britanske vlade, javlja RIA Novosti.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:49

ZAŠTO IM BRITANIJA ŠALJE PODMORNICE SA NUKLEARNIM BOJEVOM GLAVOM? Stručnjaci za Kurir TV: Videćemo kako će Palestina ODGOVORITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track