BEBA GENIJE: Adam (2) ima 141 IQ

Član Mense

BEBA GENIJE: Adam (2) ima 141 IQ

Ludi svet -
Adam Kirbi na engleskom ume da broji do 1.000, a na španskom i engleskom jeziku do 20. Sa godinu dana je već mogao da prepozna zemlje po njihovom obliku

Roditelji dvogodišnjeg Adama Kirbija iz južnog Londona uočili su da njihova beba nije kao druge nakon što je naučio da čita sa samo 9 meseci. Sa 23 meseca sam je naučio da koristi toalet, pošto je pročitao jednu knjigu koju su im poklonili prijatelji. Nakon toga odveli su dečaka na test intelingencije Mali Adam je ostvario rezultat 141 - veći nego mnogi predsednici Amerike, iako još uvek nije znao da govori. Posle testa primljen je u Mensu, gde je postao najmlađi muški član sa nepune 2 i po godine, ali ipak nije osvojio titulu najmlađeg člana ovog udruženja jer je devojčica Alis Amos imala mesec dana manje kada je primljena u Mensu. Adam na engleskom ume da broji do 1.000, a na španskom i engleskom jeziku do 20. Sa godinu dana je već mogao da prepozna zemlje po njihovom obliku i stavi ih na pravo mesto u slagalilci koja je namenjena odraslima.

Gospođa Kirbi kaže da je počela da mu čita Šekspira u prvim mesecima trudnoće, iako kaže da su mu sada omiljene knjige Roalda Dala.

Malil Adam je na takozvanom Stenford-Bineto testu - jednom vidu kviza koji meri pet faktora saznajnih sposobnosti imao rezultat 141, što ga je svrstalo u jednog od ukupno 19 britanskih članova Mense koji su u predškolskom uzrastu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track