IZVAĐENA BOMBA: Tona eksploziva prevezena kroz centar Beograda!

Projektil prevezen u Nikince

IZVAĐENA BOMBA: Tona eksploziva prevezena kroz centar Beograda!

Beograd -
Bomba bila je naoružanje aviona "Henkel 111", mase 1.090 kilograma. Imala je oko 620 kilograma eksploziva

BEOGRAD - Bomba iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u centru Beograda, izvađena je večeras nešto pre 23 sata, posle čega je kaminom prevezena ka vojnom poligonu u Nikincima kod Sremske Mitrovice. Bomba od 1.090 kilograma, nađena jutros na gradilištu u Budimskoj ulici, na dubini od šest metara, izvađena je večeras i u pratnji policijskih vozila, prošla ulicom Cara Dušana.

Konvoj u pratnji sirena, pratilo je nekoliko policijskih vozila, kao i vatrogasci. Mesto na kome je nađena bomba, večeras su obišli premijer Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić, ministri odbrane Nebojša Rodić i sabraćaja Aleksandar Antić kao i predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Maili.

Prema rečima premijera, pronađena bomba bila je naoružanje aviona "Henkel 111", mase 1.090 kilograma. Imala je oko 620 kilograma eksploziva. Bomba je "velike razorne moći" i mogla je da je došlo do eksplozije da uništi čitav kvart, rekao je Dačić. Premijer je rekao da je ova bomba slučajno pronađena prilikom građevinskih radova i mogla je da eksplodira, kao što se moglo desiti da je niko nikada i ne pronađe.

http://www.youtube.com/watch?v=QvoVbJZh3h4
http://www.youtube.com/watch?v=GPD2DLVnUis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track