ŠUMAHER U KOMI: Nemac ima krvarenje u mozgu

Nesreća na skijanju

ŠUMAHER U KOMI: Nemac ima krvarenje u mozgu

Ostali sportovi -
Bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher u kritičnom stanju posle povreda na skijanju

GRENOBL - Svetski mediji javljaju da je bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher u komi posle povreda na skijanju u Francuskoj i da Nemac ima krvarenje u mozgu.

Mihael Šumaher je i dalje u kritičnom stanju posle nesreće u nedelju na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

"On je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohirušku intervenciju", navodi se u saopštenju bolnice i dodaje da je on "i dalje u kritičnom stanju".

Saopštenje bolnice izdato u nedelju u 22.30 sati potpisala su dva lekara i pomoćnik direktora bolnice.

Portparol bolnice rekao je da sledeći izveštaj o Šumaherovom stanju ne očkuju pre ponedeljka u 11.00 časova. Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher, u nedelju je na skijanju u Francuskoj udario glavom u stenu.

Ranije je rečeno da je pretrpeo "ozbiljne povrede glave", ali da mu vitalne funkcije mozga nisu oštećene. Kako su preneli mediji, Šumaher (44) je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom.

Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On je za menje od deset minuta helikopterom donet u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu.

Šumahera je u bolnici posetio nekadašnji francuski vozač Formule 1 Olivie Panis, koji živi u Grenoblu. Aktualni vozači nekadašnjem kolegi podršku pružaju putem Tvitera. Među njima je Heiki Kovalainen, koji je napisao da se nada Šumaherovom skorom oporavku. Sličnu je poruku imao i Adrijan Sutil, dok je Roman Grožan napisao da su njegove misli sa Šumaherom i njegovom porodicom.

Podršku Nemcu dali su i teniserka Sabina Lisicki i fudbaler Lukas Podolski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track