LEKARI ĆUTE DO UTORKA: Naredna 24 sata presudna za Mihaela Šumahera
Foto: Twitter

U teškom stanju

LEKARI ĆUTE DO UTORKA: Naredna 24 sata presudna za Mihaela Šumahera

Ostali sportovi -
Život slavnog Nemca i dalje visi o koncu, pošto je pao u komu zbog izliva krvi u mozak

GRENOBL - Bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher operisan je u toku noći, posle povreda zadobijenih na skijanju u francuskim Alpima.

Život slavnog Nemca i dalje visi o koncu, pošto je pao u komu zbog izliva krvi u mozak.

"On je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohirušku intervenciju", saopštili su kasno sinoć iz Univerzitetske bolnice u Grenoblu, gde je primljen.

Lekar bolnice u Grenoblu Žan-Fransoa Pajen rekao je danas da je višestruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher još u kritičnom stanju i da ne može da predvidi šta će se desiti narednih dana.

Slavni nemački automobilista ostaće u veštački izazvanoj komi.

"Dobro je što je Šumaher odmah odveden u bolnicu i operisan u Grenoblu. On je i dalje kritično, nalazi se u komi i držaćemo ga još u tom stanju. Uradili smo sve što smo mogli u ovom trenutku. Sada ne možemo da kažemo kada će se oporaviti. On se bori za život, situacija je veoma ozbiljna. Naredna Ne znamo kakav će biti ishod. Još je rano za bilo kakve prognoze", rekao je Pajen na konferenciji za novinare u Grenoblu.

On je dodao da je Šumaheru pomoglo to što je na glavi imao kacigu.

"U stalnoj smo komunikaciji sa Šumaherovom porodicom koja je u njegovoj bolesničkoj sobi. U ovom trenutku nije mu potrebna druga operacija", dodao je Pajen.

Naredno obraćanje lekara medijima, desiće se u utorak, 31. decembra, iako se očekivalo da se večeras održi konferencija za medije.

http://www.youtube.com/watch?v=SU4NbLVFkmI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track