ANGELA MERKEL UZ ŠUMAHERA: Molimo se za tebe i tvoju porodicu

Borba za život

ANGELA MERKEL UZ ŠUMAHERA: Molimo se za tebe i tvoju porodicu

Ostali sportovi -
Molim se za tebe, brate moj. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti, napisao je bivši Šumijev kolega iz Ferarija Felipe Masa

GRENOBL - Mihael Šumaher (44), sedmostruki šampion Formule 1, u kritičnom je stanju pošto je podvrgnut operaciji mozga posle pada na skijanju u Meribelu u francuskim Alpima.

Šumaher je u indukovanoj komi, a lekari se bore za njegov život.Nemačka kancelarka Angela Merkel pružila je podršku Šumaheru i njegovoj porodici."Verujemo da će Mihael da prevaziđe ove teške trenutke i da će da se oporavi od povrede. Milioni Nemaca i članovi Savezne vlade su u ovim teškim trenucima uz njegovu suprugu, decu i porodicu. Želimo im puno snage", naveo je portparol vlade Štefen Zajbert."Molim se za tebe. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti, Bog te blagoslovio, Mihael", napisao je Felipe Masa, koji je 2006. godine u Ferariju vozio sa Šumaherom.Najmlađi četverostruki svetski prvak F1 Sebastijan Fetel, takođe je trenutno mislima uz svog idola."Šokiran sam. Nadam se da će se oporaviti što pre. Želim njegovoj porodici puno snage", rekao je Fetel.Pored Fetela, podršku Šumaheru pružili su i ostali vozači Formule 1, Roman Grožan iz Lotusa, Adrijan Zutil iz Zaubera i mnogi drugi."Moje misli su uz Mihaela Šumahera. On, više od ikoga, ima snage da se izvuče iz ovoga", napisao je Dženson Baton.Vest iz Francuske šokirala je i njegove zemljake, fubalske reprezentativce Nemačke Žeroma Boatenga i Lukasa Podolskog, legendarnog tenisera Borisa Bekera, zvezdu Dalasa Dirka Novickog."Sve moje molitve su za Mihaela Šumahera", napisao je napadač Totenhema Španac Roberto Soldado.Brz oporavak legendarnom automobilisti poželele su i nemačke teniserke Julija Gerges i Sabine Lisicki.

Slične poruke poslali su legendarni vozač Mario Andreti, kao i Niko Halkenberg.

"Sve naše molitve su za svetskog prvaka Mihaela Šumahera. Nadamo se pozitivnim vestima za njega", napisao je Andreti.

Nisu samo vozači Formule 1 ti koji se brinu o stanju Šumahera. Fudbaler Arsenala Lukas Podolski poželeo je sve najbolje svom prijatelju.

"Loše vesti. Molim te, brzo se oporavi. Sve najbolje, moj prijatelju."

Mesto gde je Šumaher pao
Mesto gde je Šumaher pao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track