UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Fabregas stiže u Čelsi za 30 miliona funti
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Fabregas stiže u Čelsi za 30 miliona funti

Fudbal -
Fabregas je prethodne tri sezone proveo u Barseloni, ali se nije najbolje snašao u tom klubu zbog čega je rešio da promeni sredinu

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Liverpul doveo Morena za 20 miliona evraDosadašnji lev bek Sevilje Alberto Moreno postigao je dogovor sa Liverpulom. On će sa ekipom sa Enfild rouda naredne nedelje da potpiše petogodišnji ugovor. Britanski i španski mediji navode da je Liverpul platio Sevilji obeštećenje oko 20 miliona evra. Moreno (21) je do sada odigrao tri meča za selekciju Španije, ali se nije našao na spisku putnika za SP u Brazilu.

23:31 - Gatuzo preuzeo OFIBivši italijanski reprezentativac Đenaro Gatuzo imenovan je za novog trenera grčkog prvoligaša OFI Krit, objavio je večeras taj klub. Nekadašnji istaknuti fudbaler Milana, 36-godišnji Gatuzo dogovorio je sa Grcima jednogodišnju saradnju. Gatuzo je odigrao 73 utakmice za reprezentaciju Italije sa kojom je 2006. osvojio titulu svetskog prvaka, a u kratkoj trenerskoj karijeri bez mnogo uspeha vodio je švajcarski Sion i Palermo. OFI Krit je minulu sezonu završio kao šestoplasirani u grčkoj Superligi.

23:19 - Markinjos prelazi u Barselonu?Fudbaler Pari Sen Žermena Markinjos mogao bi karijeru da nastavi u Barseloni. Brazilac je prošle godine stigao u pariski klub iz Rome, ali bi već ovog leta mogao da promeni klub. On bi u ekipi sa Nou Kampa trebalo da zameni Karlosa Pujola. Čelnici dva kluba ušli su u finalnu fazu pregovora, a konačan dogovor trebalo bi da bude realizovan narednih dana. Markinjos je postao višak u PSŽ-u dolaskom Davida Luiza.

22:50 - Partizan ukinuo funkciju sportskog direktoraUpravni odbor fudbalskog kluba Partizan odlučio je da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata aktuelnog rukovodstva crno-belih. U saopštenju na klupskom sajtu ističe se da je prihvaćen predlog Sekretarijata, a da je odluka motivisana "razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba". "UO je izrazio zahvalnost dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu na velikom doprinosu rezultatima kluba prethodnih godina i izrazio uverenje da će, kao član UO, i dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba", navodi se u saopštenju Partizana i dodaje da je klub pristupio realizaciji ranije usvojenog plana reorganizacije, racionalizacije i dugoročne finansijske konsolidacije.

22:16 - Đentile preuzeo SionBivši italijanski reprezentativac Klaudio Đentile novi je trener švajcarskog fudbalskog kluba Sion. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Siona, 60-godišnji Đentile će sledeće nedelje preuzeti ekipu, a potpisao je dvogodišnji ugovor. Đentile je kao selektor predvodio mladu selekciju Italije do pobede na Evropskom prvenstvu 2004. godine. On je kao igrač sa reprezentacijom Italije osvojio Svetsko prvenstvo 1982. godine, a između 1974. i 1984. godine osvojio je šest šampionskih titula sa Juventusom i Kup pobednika kupova.

21:44 - Grci o novom selektoru posle SP u BraziluFudbalski savez Grčke (EPO) objavio je da će odluku ko će zameniti selektora nacionalne reprezentacije Fernanda Santoša doneti tek posle svetskog prvenstva u Brazilu. Portugalski stručnjak Santoš (59) preuzeo je tim Grčke 2010. godine, a vodio ga je do četvrtfinala prvenstva Evrope 2012. i u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal, pre nego što je najavio da se povlači na leto. "Još pregovaramo sa kandidatima za selektora i zvanična odluka biće doneta posle svetskog prvenstva", navodi se u saopštenju EPO.

21:05 - Nenad Vanić predstavljen kao novi trener Donjeg SremaNovi trener fudbalera Donjeg Srema Nenad Vanić izjavio je da je cilj kluba u narednoj sezoni plasman u sredinu superligaške tabele. Vanić je predstavljen u Pećincima, a na klupi Donjeg Srema zamenio je Vladu Čapljića koji je otišao nakon što je obezbedio ekipi opstanak u Super ligi Srbije. "Jasno je da prvo moramo da obezbedimo stabilan plasman u sredini tabele. Sve van toga je san, mašta, ali nam niko ne može zabraniti da se nadamo i boljem. Raduje me što je većina igrača rođena posle 1990. godine, što znači da su potencijal, a na meni je da ga razvijem i lansiram neka nova imena", rekao je Vanić.20:44 - Kejta potpisao ugovor s RomomReprezentativac Malija Sejdu Keita odbio je produžetak saradnje sa Valensijom i potpisao jednogodišnji ugovor sa vicešampionom Italije Romom. Bivši fudbaler Barselone došao je u Valensiju u januaru kada mu je istekao ugovor u kineskom Dalijenu i odigrao je 11 utakmica za tim sa Mestalje u Primeri. Za 34-godišnjeg Keitu bio je zainteresovan i Liverpul, ali je reprezentativac Malija odlučio da posle Francuske, Španije i Kine zaigra i u Italiji gde će sledeće sezone pomoći Romi kako u Seriji A, tako i u Ligi šampiona.19:54 - Baton spreman za novi ugovorVozač tima Formule jedan "Meklaren", Dženson Baton rekao je da još nije bilo napretka u pregovorima sa čelnicima ekipe o ugovoru za 2015. godinu, ali on veruje u nastavak saradnje. Svetski šampion iz 2009. godine rekao je da se oseća "spremnije nego ikada" i da želi da ostane u F1 i sledeće godine. "Nije bilo napretka, to je sve. Ali, tako stoje stvari. Proveli smo četiri zajedničke godine, ove sezone smo ušli u petu godinu i mislim da svi želimo da nastavimo saradnju", rekao je Baton. U nedelju od 20 časova u Montrealu se vozi trka Formule jedan za Veliku nagradu Kanade. To će biti 254. trka za Batona koji je pre tri godine trijumfovao na stazi "Žil Vilnev".

18:37 - Aleks potpisao ugovor sa MilanomDosadašnji fudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Aleks potpisao je dvogodišnji ugovor sa italijanskim klubom Milanom. Aleks je kao slobodan igrač prešao u Milan, posle dve sezone u Pari Sen Žermenu. "Srećan sam što sam u tako velikom klubu kao što je Milan, svi su mi o njemu govorili samo lepe stvari. Veoma sam uzbuđen što sam došao do Milanovog dresa i spreman sam da se borim za ekipu i klub", rekao je 31-godišnji fudbaler. Aleks je u karijeri igrao za Santos, Čelsi, PSV Ajndhoven i Pari Sen Žermen. 18:19 - KK Partizan izdvaja deo novca od ulaznica za poplavljeneKošarkaški klub Partizan izdvojiće 100 dinara od svake prodate ulaznice za prvu polufinalnu utakmicu polufinala plej-ofa Superlige protiv Radničkog iz Kragujevca za pomoć poplavama ugroženom stanovništvu. Kako se navodi u saopštenju na klupskom sajtu, cene karata za utakmicu sa Radničkim su 300 dinara za tribine i 500 dinara za parter, od svake će biti izdvojeno po 100 dinara, a prihod će biti uplaćen na namenski dinarski račun koji je Vlada Srbije otvorila u svrhu otklanjanja posledica vanrednih okolnosti izazvanih katastrofalnim poplavama. Klub iz Humske je pozvao navijače da dođu u halu Pionir i bodre svoj tim, a ujedno i da pomognu ugroženom stanovništvu. Prva polufinalna utakmica plej-ofa između Partizana i Radničkog iz Kragujevca igra se u subotu, 7. juna od 19 časova.17:55 - Bivše sudije oslobođenje za primanje mitaSud u Češkoj oslobodio je optužbi za podmićivanje dvojicu bivših sudija i jednog fudbalskog zvaničnika. Arbitar Tomaš Adamek priznao je da mu je plaćeno oko 10 hiljada dolara da namesti utakmicu između Jabloneca i Viktorije u češkom prvenstvu 2012. godine. Drugi sudija Pavel Bima našao se na sudu jer nije prijavio nepravilnosti, dok je Martin Svoboda zvaničnik koji je navodno ponudio mito policijskim istražiteljima. Sudija Jitka Drabkova presudila je da nije bilo dovoljno dokaza da se njih trojica osude. Slučaj još nije završen jer je tužilac uložio žalbu.

17:15 - MOK učestvuje u izgradnji Memorijalnog centraMeđunarodni olimpijski komitet doniraće oko 250.000 dolara za izgradnju Memorijalnog centra posvećenog žrtvama terorističkog napada na izraelske sportiste tokom Igara u Minhenu 1972. godine. MOK će, predvođen predsednikom Tomasom Bahom, učestvovati u izgradnji projekta vrednog 2,3 miliona dolara. Nemačka olimpijska i sportska konfederacija već je izdvojila 27.000 dolara za izgradnju Memorijalnog centra, dok će ostatak biti finansiran iz državnog budžeta. Rezultati tendera za izgradnju Centra biće poznati 19. septembra, a objekat bi trebalo da bude završen u jesen 2016.

16:46 - Senderos prešao u Aston ViluEngleski premijerligaš Aston Vila potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa švajcarskim fudbalerom Filipom Senderosom. "Senderos će biti odlično pojačanje", rekao je trener Aston Vile Pol Lambert britanskim medijima. Senderos ima 29 godina i igra na mestu štopera. On je karijeru počeo u Servetu, a igrao je još u Arsenalu, Milanu, Evertonu, Fulamu i Valensiji.16:15 - Micić i Dangubić propuštaju prvi susret sa ZvezdomKošarkaši Mega Vizure Vasilije Micić i Nemanja Dangubić neće igrati u prvoj polufinalnoj utakmici Superlige protiv Crvene zvezde, objavio je danas taj klub. Oni će za vikend učestvovati na "Adidas Euro Campu", što je ranije preuzeta obaveza prema sponzoru. "Pomeranje odigravanja utakmica Superlige usled poplava ja nažalost dovelo do poklapanja termina. Pored navedenog, Mega Vizura je klub koji je uvek i u svakoj situaciji reagovao i ponašao se u skladu sa najboljim interesima igrača, stavljajući u drugi plan interes kluba. Tako je urađeno i sada, s obzirom da je za Micića i Dangubića u ovom trenutku važnije da budu prisutni u Trevizu, nego u Pioniru", navodi se u saopštenju Mege.

16:06 - Ruski arbitri sude na prvoj utakmici Srbije i ČeškePrvu utakmicu rukometnih selekcija Srbije i Češke u baražu za Svetsko prvenstvo sudiće ruski arbitri Jevgenij Zotin i Nikolaj Volodkov. Srbija će u prvom susretu dočekati Češku u subotu u 21.00 u niškoj hali Čair, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Brnu. Revanš utakmicu sudiće francuski arbitri Tijeri Denc i Denis Rajbel.

15:52 - Fabregas stiže u Čelsi za 30 miliona funtiŠpanski fudbalski reprezentativac Sesk Fabregas preći će iz Barselone u londonski Čelsi za sumu od 30 miliona funti, preneo je danas poznati britanski radio Toksport. Fabregas je prethodne tri sezone proveo u Barseloni, ali se nije najbolje snašao u tom klubu zbog čega je rešio da promeni sredinu. Španac je već igrao u Engleskoj u periodu od 2003. do 2011. godine, kada je bio član drugog londonskog velikana, Arsenala. 15:43 - Koentrao produžio ugovor sa Realom do 2019.Portugalski internacionalac Fabio Koentrao produžio je ugovor sa madridskim Realom do 2019. godine, preneli su danas španski mediji. Koentraov dosadašnji ugovor isticao je 2017. godine. Kako prenosi "Marka", Koentrao će po novom ugovoru dobijati četiri miliona evra po sezoni. 15:21 - Španac Mursija novi trener LevskogŠpanski fudbalski trener Hoze Pepe Mursija imenovan je danas za novog šefa stručnog štaba trofejnog bugarskog kluba Levski iz Sofije. Mursija je sa Levskim dogovorio dvogodišnju saradanju, a finansijski detalji nisu saopšteni."Mursija je ozbiljan čovek i trener. Čak i pre nego što smo postigli konačan dogovor znao je sve o našem klubu i igračima. Znamo kakav stil fudbala se neguje u Španiji i verujemo da će Mursija obogatiti našu ekipu", rekao je sportski direktor Levskog Georgi Ivanov.15:03 - Mediji: Rakitić blizu Barselone Fudbaler Sevilje Ivan Rakitić blizu je prelaska u Barselonu, prenose danas španski mediji. Barselona će, prema navodima medija, za transfer Rakitića Sevilji platiti 20 miliona evra. Sport je naveo da će hrvatski reprezentativac potpisati ugovor s Barselonom, iako se ranije spekulisalo da je on već postigao dogovor sa šampionom Španije, Atletiko Madridom. Rakitić bi u redovima katalonskog kluba trebalo da zameni Aleksa Songa i Seska Fanregasa za koje se očekuje da će napustiti Kamp Nou.

14:44 - Besplatne ulaznice za utakmicu Zvezda - MegaKošarkaški klub Crvena zvezda objavio je danas da će ulaz u halu Pionir na utakmicu polufinala Superlige protiv Mega Vizure biti besplatan. Besplatne ulaznice moći će da se preuzmu u klupskim prostorijama na Malom Kalemegdanu u petak od 11.00 do 19.00 i u subotu od 10.00 do 17.00. Ulaznice će se preuzimati i na blagajni Pionira u nedelju na dan utakmice, a jedna osoba moći će da uzme najviše pet karata. "Crvena zvezda apeluje i poziva navijače da u što većem broju dođu u Pionir i pruže podršku voljenom klubu na startu doigravanja za titulu šampiona Srbije", navodi se u saopštenju crveno-belih.

14:34 - Liverpul podneo zahtev za rekonstrukciju EnfildaEngleski fudbalski klub Liverpul podneo je danas zahtev gradskim vlastima za proširenje stadiona Enfild. Kapacitet stadiona bi nakon rekonstrukcije sa sadašnjih 45.276 bio povećan na 58.800 gledalaca."Ako predlog bude odobren, radovi će početi ove godine i očekuje se da budu završeni za sezonu 2016/2017", navodi se na sajtu kluba.Stadion je izgrađen 1884. godine za potrebe Evertona, dok Liverpul na njemu igra od 1892. godine. Enfild se sastoji od četiri tribine, a čuven je postao po "Kopu", tribini na kojoj se okupljaju najvatreniji navijači Liverpula.14:23 - Skols: Dajte Pirlu prostora i unuštiće vasBivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols izjavio je danas da će najveća pretnja reprezentaciji Engleske u meču protiv Italije na Svetskom prvenstvu biti Andrea Pirlo. Bivši vezista Engleske je Pirla opisao kao "najboljeg plejmejkera na svetu". "Dajte mu malo prostora i on će vas uništiti", rekao je Skols.14:02 - Sterling pristao da proda Kliperse za dve milijarde dolaraVlasnik Los Anđeles Klipersa Donald Sterling pristao je da bivšem izvršnom direktoru Majkrosofta Stivu Balmeru za dve milijarde dolara proda tim koji poseduje već 33 godine. Sporazum o prodaji nije zvanično juče potpisan, prema neimenovanoj osobi bliskoj pregovorima, ali je advokat Donalda Sterlinga rekao da se "on dogovorio sa NBA da reše sve nesuglasice".

13:44 - Reške novi tehnički direktor Bajern MinhenaNemački fudbalski klub Bajern Minhen postavio je danas Mihaela Reškea za novog tehničkog direktora. Reške je do sada tu funkciju obavljao u Bajer Leverkuzenu, a u novom klubu će početi da radi 1. jula. On je u Bajern doveden na zahtev sportskog direktora Matijasa Zamera.13:23 - FIFA istražitelj razgovara sa delegacijom KataraPredsednik istražnog tela Etičke komisije Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zadužen da ispita navode o korupciji pri izboru domaćina Svetskog prvenstva 2022, počeo je danas u Maskatu susrete sa članovima Organizacionog komiteta Katara. "Majkl Garsija sastao se juče s delegacijom Katara u jednom velikom hotelu u Maskatu", rekao je agenciji Frans pres izvor blizak tom pitanju i dodao da će Garsija danas nastaviti razgovore sa četvoročlanom katarskom delegacijom u kojoj je i jedan visoki zvaničnik.13:02 - Liverpul doveo ČanaDoskorašnji fudbaler Bajera iz Leverkuzena Emre Čan novo je pojačanje Liverpula za narednu sezonu, saopšteno je danas na sajtu engleskog kluba. Čan ima 20 godina, igra na srednini terena i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Nemačke. 12:40 - Prodaja Kaljarija najverovatnije propalaPredsednik Kaljarija Masimo Čelino rekao je danas da je prodaja tog fudbalskog kluba najverovatnije propala, jer još nije dobio nikakav novac od američkih investitora. Čelino je prošlog meseca najavio dogovor o prodaji Kaljarija posle sastanka u Majamiju s Lukom Silverstonom, koji je predstavnik još javnosti nepoznate grupe investitora."Nisam ni od koga čuo za, niti video bilo kakav novac još od postizanja sporazuma", rekao je Čelino.12:25 - Odluka o utakmici Rad-Metalac danas popodneTakmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) konačnu odluku u vezi prekinute braž utakmice za popunu Superlige između Rada i Metalca doneće danas popodne. Revanš meč između Rada i Metalca prekinuta je u 50. minutu zbog širenja gustog dima i gasa neprijatnog mirisa, posle čega su igrači i službena lica morali da se povuku sa terena, a gledaoci napuste tribine. Do prekida meča Rad je vodio sa 1:0 golom Ožegovića u 4. minutu.

12:01 - Srbija bolja od SAD u prijateljskom mečuVaterpolisti Srbije pobedili su danas u prijateljskom meču u San Francisku selekciju SAD sa 13:6 (4:3, 4:2, 4:1, 1:0). Selektor Dejan Savić na ovom meču odmarao je Filipa Filipovića i Miloša Ćuka. Najefikasniji u timu Srbije bio je Slobodan Nikić sa četiri gola, a po dva su postigli Nikola Dedović, Nikola Rađen i Stefan Mitrović. 11:34 - Mata: Kosti odgovara način igre u Engleskoj, uspeće u ČelsijuFudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je danas da Dijegu Kosti odgovara stil fudbala u Engleskoj i da veruje da će se dobro snaći u Čelsiju. "Ne znam da li je njegov prelazak u Čelsi potvrđen... On je napadač koji može dobro da se snađe u Engleskoj. On je moćan i jak i takvi napadači obično uspevaju u Engleskoj", rekao je Mata.

11:06 - Srbija zadržala 30. mesto na FIFA rang listiFudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 30. mesto na najnovijoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) sa 745 bodova. Na prvom mestu i dalje su evropski i svetski šampioni, selekcija Španije, ispred Nemačke i Brazila, koji je pretekao Portugaliju. Slede Argentina, Švajcarska, Urugvaj, Kolumbija, Italija i Engleska.

10:28 - Fudbalski kllubovi sa Krima promenili imenaFudbalski klubovi sa Krima, bivši članovi ukrajinske lige, promenili su imena, kako bi mogli da konkurišu za prijem u ruske lige, posle pripajanja tog poluostrva Rusiji ranije ove godine. Sevastopolj i Tavrija promenili su ime u Fudbalski klub Crnomorske flote (BSF) odnosno u Skif i zajedno sa još tri nižerazredna kluba čekaju dozvolu Ruske fudbalske federacije - 7. juna, da se prikljuce takmicenjima u toj zemlji.

10:12 - Metro u Sao Paulu u štrajku pred početak MundijalaBrazilski Sao Paulo koji će za nedelju dana biti domaćin prve utakmice fudbalskog Mundijala, u saobraćajnom je haosu, budući da je danas počeo štrajk radnika metroa. Pored metroa, zbog nezadovoljstva platama štrajkuju i radnici železnice. Svakodnevno se u Sao Paulu metroom i železnicom preveze oko 3,5 miliona putnika.

09:33 - Argentina - Trinidad i Tobago 3:0U prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, reprezentacija Argentine savladala je jutros u Buenos Ajresu Trinidad i Tobago sa 3:0 (1:0). Golove za Argentinu postigli su Rodrigo Palasio u 45, Havijer Maskerano 50. i Maksi Rodrigez u 64. minutu. 09:00 - Urugvaj - Slovenija 2:0Golovima Edisona Kavanija u 37. i Kristijana Stuanija u 75. minutu, reprezentacija Urugvaja savladala je jutros u Montevideu, u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred Svetsko prvenstvo Sloveniju sa 2:0 (1:0). Najbolji urugvajski fudbaler Luis Suares zbog povrede je propustio je jutrošnji meč, a najverovatnije neće biti u sastavu tima ni protiv Kostarike 14. juna, kojim će Urugvajci "otvoriti" Mundijal. U lekarskom timu urugvajske reprezentacije predviđaju da će Suarez biti spreman za drugu utakmicu u kojoj će "Urusima" protivnik biti Engleska.

08:48 - Obala Slonovače - El Salvador 2:1U prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, reprezentacija Obale Slonovače savladala je jutros u Frisku (Teksas) El Salvador sa 2:1 (2:0). Golove za Obalu Slonovače postigli su Žervinjo u 9, i Didije Drogba u 42. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za El Salvador bio Arturo Alvarez u 75. iz jedanaesterca.

08:30 - Čile savladao Severnu IrskuU prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, reprezentacija Čilea savladala je jutros u Valparaizu Severnu Irsku sa 2:0 (0:0). Strelci za Čile bili su Eduardo Vargas u 79. i Maurisio Pinilja u 82. minutu.

08:30 - Vesti koje su obeležile sredu, 03. jun možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track