SMRT U MAKAZAMA: Poginuli vođa navijača Sarajeva i njegov rođeni brat

Nesreća kod Kalesije

SMRT U MAKAZAMA: Poginuli vođa navijača Sarajeva i njegov rođeni brat

Crna Hronika -
Na mestu nesreće stravična slika: Dva oštećena automobila, pored jednog od njih telo poginulog i kamion u kanalu, čiji je vozač pokušao da izbegne sudar. U drugom automobilu povređena su dvojica muškaraca i osmogodišnji dečak

TUZLA - Dva brata iz Kalesije su poginula, a tri osobe su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 16 sati i 30 minuta dogodila na magistralnom putu Tuzla-Zvornik, u naselju Memići kod Kalesije

Braća Jasmin (28) i Nermin (23) Zulić iz Kalesije nalazili su se u jednom od dva automobila koji su, uz kamion, učestvovali u ovoj nesreći.

Jedan brat je poginuo na mestu nesreće, a drugi je usled zadobijenih povreda podlegao u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija.

Jasmin Zulić bio je vođa navijača “Gazije” iz Kalesije. Nakon nedavne tragedije u Poljskoj, i smrti vođe “Ljutih krajišnika” još jedan vođa navijačke grupe je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

U sudaru su učestvovala dva automobila marke 'pežo' i kamion jedne firme iz Kladnja. U drugom automobilu povređena su dvojica muškaraca i osmogodišnji dečak. Svi su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

- Dvojica muškaraca preveznih u bolnicu zadobili su teške telesne povrede, dok se o povredama dečaka lekari nisu izjasnili, kazao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić, koji se nalazi na mestu nesreće

Jasmin Zulić
Jasmin Zulić

Vozač kamiona prošao je bez povreda. Na mestu nesreće stravična slika: Dva oštećena automobila, pored jednog od njih telo poginulog i kamion u kanalu, čiji je vozač pokušao da izbegne sudar.

Prema prvim informacijama do nesreće je došlo kada je jedan od automobila na pravcu preticao kamion, upao u makaze i sudario se s drugim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smera. Uviđaj, kojim će se utvrditi sve okolnosti ove nesreće obavljaju službenici PU Kalesija i dežurni kantonalni tužilac.

http://www.youtube.com/watch?v=oZ0CatJK-x0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track